Nieuws Actueel

Deze zakenvrouwen gaan voor goud en bundelen hun succes

Twentsch Goud, daar gaan Michèle van Beekum en Helma Rijkeboer voor. “We creëren een platform en zetten een beweging in gang, te beginnen in Twente. NOVA maakt van organisaties en hun werknemers de beste versie van zichzelf. Het mooie is dat er een contrast in zit; Twentsch staat voor nuchter en authentiek, terwijl goud opvalt en niet bescheiden is. Het laat succes zien.”

Jenny ter Maat | Foto: Roy Ensink 16 januari 2018

NOVA 2

NOVA. wordt geïntroduceerd met een punt. Een statement én kompas, die daadkracht en sturing aanduiden. Als ondernemers ontbreekt het hen niet aan energie. “Je vrijheid als ondernemer is onbetaalbaar. We genieten elke dag. Dit gevoel gunnen wij iedereen.”

Ownership

“Wat NOVA. anders maakt is dat wij ownership naar boven kunnen halen in alle lagen van de organisatie, zowel in de top als de bottom. NOVA. is daartussen de verbindende factor. We vliegen in en uit, maar zorgen altijd voor een goede basis en opvolging.”

Lees ook: Deze Twentse zakenvrouw werkt hard om belangeloos anderen te kunnen helpen

Eigen bedrijf

Ze zijn beide jaren zakelijk succesvol, ieder met een eigen bedrijf. Michèle met MivaB en Helma met RIJK. “We vullen elkaar aan. Dat merkten we al tijdens de eerste sparringsessie”, onderstreept Michèle. Sparren onder het genot van een kop koffie of een goed glas wijn, soms met z’n tweeën maar ook gezellig aan tafel met familie en vrienden.

Gezamenlijke opdracht

“Een gezamenlijke opdracht verliep zo goed, dat smaakte naar meer. We wilden onze eigen ambitie naar een hoger niveau tillen om samen grotere projecten aan te zwengelen.”
“We maken elkaar beter”, vult Helma aan. Zo werd bedrijfsadviesbureau NOVA. een feit.

HR- en sales consultant

Michèle heeft jarenlang ervaring opgedaan als HR- en sales consultant. “Een goede leerschool die de basis heeft gevormd om voor mijzelf te beginnen, waarin ik mijn visie organisatie-breed kan inzetten om groei te realiseren.”
Helma zag Michèle als zelfstandige starten. Zelf werkte ze nog in loondienst als office-manager met haar eigen bedrijf ernaast. Haar drive en lef zorgden ervoor dat ze fulltime ondernemer werd. Als personal coach zet ze mensen weer in de startblokken en ondersteunt hen in het realiseren van doelen. “Iedereen heeft talenten, maar soms ben je het zelf even kwijt.”

De top

Met NOVA. richt Michèle zich op de top van organisatie, Helma op de medewerkers. “Vanuit boven kijken we naar welke koers we gaan varen. Terwijl vanuit onder draagvlak wordt gecreëerd. De perfecte combinatie om de gouden plak binnen te halen.”
“NOVA. start in Twente en wij hebben internationale ambities voor het Twentsche Goud.”

Iedereen heeft talenten, maar soms ben je het zelf even kwijt

Michèle van Beekum, mede-eigenaar NOVA.