Nieuws Actueel

Deze Twentse zakenvrouwen krijgen eigen magazine

Vanaf nu te vinden op koffietafels: het glossy magazine Twentse Zakenvrouwen. Het magazine werd donderdag feestelijk gepresenteerd in het Balengebouw in Enschede. ,,Ik wil zakenvrouwen hiermee het platform bieden dat ze hebben verdiend", zegt initiator Mario Hannink.

DEBBY KOK-KOEHORST | Foto: PAULIEN WILKINSON 19 december 2017

Twentse zakenvrouwen PAULIEN WILKINSON

Het is een opvallend glossy magazine geworden met een kaft in zebraprint en kleurrijke vormgeving. En, gevuld met interviews en foto's van toonaangevende zakenvrouwenin Twente. Twentse Zakenvrouwen is een driejaarlijkse uitgave van de Persgroep. De achtduizend exemplaren worden verspreid onder Twentse bedrijven met meer dan vijf werknemers, en de zakenvrouwen zelf natuurlijk.

Bedoeld als bewaarexemplaar, naslagwerk en inspiratiebron, maar vooral als platform. ,,Want dat hebben Twentse zakenvrouwen dubbel en dwars verdiend", stelt initiator Mario Hannink die maar wat trots is. ,,Het zijn inspirerende zakenvrouwen die zich vol energie en passie wijden aan hun bedrijven. Die mogen op een voetstuk worden geplaatst."

Lees ook: Bianca van der Lee (Chaud Devant) wint Amsterdamse Ondernemersprijs

Hannink zocht bij de samenstelling van het magazine naar een weerspiegeling van de Twentse zakenwereld waarin vrouwen een belangrijke rol spelen. En dat is hem gelukt.

Uiteenlopende beroepen

De vrouwen die in het magazine worden uitgelicht zijn werkzaam in de meest uiteenlopende beroepsgroepen. Denk daarbij aan marketing, fotografie, kunst, imago, onderwijs, mobiliteit, uitvaarten. Dat is er genoeg zakenvrouwen zijn in Twente bewijst de druk: het is al de zesde editie van het magazine, in totaal zijn 314 zakenvrouwen voorgesteld.

Dat het magazine als platform werkt, ontdekte Regina Nieuwmeijer die als gast aanwezig was bij de presentatie. In 2012 stond zij in het magazine en werd ze verkozen tot Twentse zakenvrouw van het jaar. ,,Daarna werd acquisitie minder belangrijk; ik werd plots zelf benaderd door klanten. Het is misschien spannend, maar jezelf als boegbeeld van je bedrijf neerzetten werkt echt."

Amsterdamse Ondernemersprijs

Bianca van der Lee had de eer om de cover van het magazine te onthullen. Van der Lee is een geboren Oldenzaalse die voor haar studie naar Amsterdam verhuisde en daar een bedrijf in horecakleding startte, Chaud Devant. Een succesverhaal, onlangs won ze de Amsterdamse Ondernemersprijs. Of Van der Lee haar succes kan verklaren? ,,Doe wat je leuk vindt en besteed de rest zoveel mogelijk uit. Geld verdienen is niet de drijfveer, dat komt vanzelf als je doet waar je goed in bent." En daar waren de Twentse zakenvrouwen het helemaal mee eens.

Doe wat je leuk vindt en besteed de rest zoveel mogelijk uit

Bianca van der Lee, Chaud Devant