Nieuws Dienstverlening
Eindhovens internetplatform start na België ook in Nederland
Mike Slaats begon met zijn internetplatform Vindy in België. Daar stond het online regelen van een klusjesman nog in de kinderschoenen. Na twee jaar vol gas geven heeft Vindy 5000 vakmannen in heel Vlaanderen in zijn bestand. Sinds vier weken is Vindy ook in Nederland actief. Te beginnen in Noord-Brabant en Limburg, zo staat in het Eindhovens Dagblad.

In eerste instantie staan er klussen als schilderen, dakwerk, tuinonderhoud, stucwerk en verbouwingen op. Dat groeit zoals in België naar zestig verschillende werkzaamheden, tot de installatie van een warmtepomp en zonnepanelen en ongediertebestrijding aan toe. ,,In Nederland willen we in september een landelijke dekking hebben. Nu hebben we 2000 vakmannen. Stap voor stap gaan we uitbreiden."
Eigen online concept
Mike Slaats (30) maakt zichzelf als ondernemer. Hij volgde aan de creatieve vakschool Sint Lucas een opleiding in IT en media, stapte in Amsterdam in de online marketing en begon zes jaar geleden op Strijp-S in Eindhoven met een zoekmachine marketingbureau. Hij hielp bedrijven beter vindbaar te zijn via Google. Nu doet hij dat met zijn eigen onderneming. ,,Vindy zat al langer in mijn hoofd. Ik wilde een eigen concept online profileren."
Klantenwaardering
Om na België ook in eigen land een positie te verwerven naast marktleider Werkspot kiest Vindy voor een opzet zonder abonnementskosten voor de aangesloten vakmannen. Die betalen alleen per mogelijke klus waarvoor ze zich inschrijven, gemiddeld 11 tot 14 euro en een hoger bedrag bij grotere opdrachten. Vindy stelt voor elke klus in Nederland momenteel uit 60 mogelijke aanbieders te kunnen selecteren. De eerste drie daarvan met de beste klantenwaarderingen mogen een offerte uitbrengen.
Strenge controle
Knoeiers wil Slaats weren. Hij doet dat incidenteel, op basis van meerdere slechte beoordelingen. ,,We hebben er tot nu toe tien van het platform afgehaald." Voor het zo ver komt, wordt eerst wederhoor gepleegd, om moedwillige publicatie van slechte beoordelingen er uit te filteren. Vindy controleert of de vakman in Nederland of België is ingeschreven. Met name om te voorkomen dat het ongewild in zee gaat met internationale partijen die handelen in dit soort mogelijke klussen.
Lees ook: Klussendienst helpt Hengeloër er bovenop
Internetgemeenschap
Vindy wil een internetgemeenschap opbouwen 'met vakmannen die betrouwbaar en loyaal zijn en met tevreden klanten die we kunnen vasthouden'. Op de website is een blog te volgen over de mogelijkheden voor verbeteringen in en rond het huis, met het idee dat ze inspireren tot nieuwe opdrachten voor klussen. Voor de vakmannen is een gratis app beschikbaar die hen in staat stelt om op elk gewenst moment met één klik te reageren op een mogelijke klus.
Agenda met opdrachten
,,We ontwikkelen voor de vakman een agenda waarop alle opdrachten via Vindy zijn te vinden en die kan worden gesynchroniseerd met zijn bestaande agenda. Startende vakmannen kunnen bij ons ook een website afnemen en we werken aan een inkoopdienst voor bijvoorbeeld drukwerk."
Grote vis in kleine kom
Vindy telt nu vijf medewerkers. Voor toekomstige groei richt Slaats zijn pijlen eerst op Portugal. ,,Eind 2018 willen we daar beginnen. We leggen nu de focus vol op Nederland. In Portugal zullen we in Lissabon een lokale vertegenwoordiging nodig hebben gezien de taalbarrière en de cultuur die er heel anders is. Het is een land waar na de crisis veel wordt geïnvesteerd. We richten ons op kleinere landen. Het is beter om een grote vis in een kleine kom te zijn dan een kleine vis in een grote."
Ik wilde een eigen concept online profileren