Nieuws Dienstverlening

Hardenbergse garage Fix and Go heeft plek voor doe-het-zelver

Bij Garage Fix and Go in Harderberg kunnen doe-het-zelvers aan hun eigen auto sleutelen, meldt de Stentor. Ze beschikken er over alle apparatuur en leren zo het vak van de automonteurs. Waar nodig geven eigenaren Bernhard Bijl en Henk van de Werfhorst advies of bieden zij een helpende hand.

Joël Ebeltjes | Foto: Alex Mulder 24 november 2017

Fix and Go Alex Mulder

Fix and Go in Hardenberg is verhuisd. De doe-het-zelfgarage heeft een nieuwe werkplaats geopend aan de Kruiwiel. In de garage zijn zes werkplekken, met of zonder werkbrug, lasapparaat en andere gereedschappen te huur voor 'zelfsleutelaars'.

Toch zijn de bakens wat verzet. Het autobedrijf is namelijk ook aangesloten bij de AD autobedrijf-formule. De garage verwacht in de toekomst meer klanten te trekken die het onderhoud laten doen door de aanwezige professionele monteurs. ,,Maar voor onze zelfklussers houden we altijd een plekje vrij", vertellen eigenaren en vaste monteurs Bijl en Van de Werfhorst.

Lees ook: Bijna blinde garagehouder blijft innoveren

Babystapjes

De vaste klanten van Fix and Go voelen zich thuis in de garage. Tony Peric heeft zelfs McFlurry's meegenomen voor de eigenaren. ,,Hier heb ik mijn eerste babystapjes als monteur gezet", vertelt de doe-het-zelver.

Ongeveer een jaar geleden kocht hij een racewagen die opgeknapt moest worden. ,,Ik dacht dat doe ik zelf wel even aan de hand van instructievideo's op Youtube, maar echt lukken deed het niet." Bijl moet lachen: ,,Alles wat Tony ongeveer van auto's wist, was waar het stuur zit. We hebben hem dus wel een beetje moeten helpen", vervolgt hij.

Helpende hand

Per dag komen een of twee doe-het-zelvers in de garage om te knutselen aan hun auto's. ,,Sommigen zijn ervaren en redden zich prima zelf, anderen iets minder. Waar nodig geven wij advies of bieden we een helpende hand." Peric is zeer tevreden over de begeleiding. ,,Ik leer hier echt het vak, inmiddels vervang ik zelf de schokdempers van mijn auto."

Albert Boessenkool komt graag in de garage. ,,Je rijdt hier zo de brug op. Het voelt een beetje alsof je thuis aan het werk bent", vertelt hij. ,,Het is laagdrempelig, de begeleiding is goed en ook de kosten vallen mee. Ik heb vier auto's, allemaal ouder dan tien jaar. Als ik die voor een onderhoudsbeurt steeds naar een normale garage moet brengen, dan lopen de kosten veel te hoog op."

In topconditie

Ondertussen is Hans Veerman druk in de weer met zijn Toyota Land Cruiser. Om steenslag aan de onderkant van zijn auto tegen te gaan, monteert hij een 'skid plate'. ,,Ik wil volgend jaar in IJsland een flinke rit maken, waarbij ik door gebieden zal rijden waar geen weg ligt. De auto moet in topconditie zijn."