Nieuws Actueel

Digitale nomade: meer dan geld en snelheid

Lifecoach Eunice Frijde (37) noemt zichzelf een digitale nomade. De komende maanden werkt ze vanuit Spanje waar ze op een huis past. Wat bracht Eunice tot haar mobiele levens- en werkstijl?

| Foto: Bart Hoogveld 25 april 2016

Digitale Nomade

1. Het roer om"Na vier jaar in het onderwijs te hebben gewerkt was ik er klaar mee. Het ging gewoon niet meer. Ik ben helemaal geen type om de hele dag binnen te zitten. Steeds vaker gingen mijn dromen over vrij zijn en over wonen op verschillende plekken. Opeens dacht ik: ik doe het. Ik gooide het roer resoluut om, volgde mijn hart en vond mijzelf opnieuw uit."

2. Positieve impact"Mijn ommezwaai leverde me een andere kijk op het ondernemerschap op. Het leven draait om meer dan om geld en snelheid. Waarom dan? Om passie bijvoorbeeld. En om liefde en menselijkheid. Ik vind het belangrijk goed voor mijn geest te zorgen. Het heeft een enorm positieve impact op mijn privéleven en werk. Door los te laten neemt je creativiteit toe. Kritisch zijn over je eigen gewoonten werkt reinigend. Doordat ik niets meer aan bezittingen heb, denk ik veel meer in mogelijkheden."

3. Eigen inspirator"Kan iedere ondernemer zo leven en werken? Deze levensstijl vereist wel flexibiliteit in zowel doen als denken. Je moet je thuis voelen in vrijheid. Of in elk geval goed weten hoe je moet omgaan met vrijheid. Anders loop je het risico in je vrijheid te verdrinken. Daarnaast moet je goed je eigen inspirator kunnen zijn. Stel de vraag of wat je doet wel bij je levensstijl past."

Eunice Frijde besloot na het vwo te gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze doceerde aan verschillende mbo- en hbo-opleidingen, werkte in de fairtradesector en besloot in 2015 zich te storten op storytelling en lifecoaching.