Nieuws Digitalisering

Kate Adams van Google: '9 seconden laadtijd van je website is te lang en kost je klanten'

Tijdens de Week van de Ondernemer sprak Kate Adams van Google tijdens haar presentatie over het optimaal gebruikmaken van digitale kansen. Adams is bij Google Leader Marketing & Measurement Specialist. Bekijk hieronder het video-interview.

Vincent Krijtenburg 27 september 2017

DSC 7254

Kate Adams hield de toehoorders allerlei zaken voor waar men rekening mee moet houden op het gebied van digitale kansen. Onder meer sprak ze over de gemiddelde laadtijd van websites van bedrijven die negen seconden bedraagt. "Dat is veel te lang en kan klanten kosten." Gemiddeld de helft van de websitebezoekers vertrekt volgens Adams als de laadtijd langer dan twee seconden is. “Wellicht gaan potentiële klanten op dat moment naar de concurrent”, zei ze in haar keynote.

Als voorbeeld noemde Adams Amazon: “Amazon zorgde dat de site 0,01 seconden sneller werd en zag een toename van miljoenen.”

Lees ook: Pim van der Feltz, CEO Google NL: 'Vergeet de desktop en word een mobiele superster'

Mobiel

De groei van websitebezoeken via de smartphone gaat ook onverminderd door volgens Adams. Zoekmachine Google zag dit jaar dat het aantal bezoeken via mobiele apparaten groter werd dan het aantal desktopbezoekers. Ook zag Google de online aankopen via smartphones stijgen. In het afgelopen jaar werd bij de helft van de online aankopen een mobiel apparaat gebruikt voor bijvoorbeeld oriëntatie. Bij een kwart van de aankopen kwam zelfs helemaal geen desktopcomputer te pas.

Bedrijven die een website laten bouwen doen er goed aan om te bouwen voor mobiel. “Denk eraan dat de knoppen op het smartphoneschermpje groot genoeg zijn en dat de klant niet teveel hoeft te scrollen. Ook een goede zoekfunctionaliteit is van onschatbare waarde”, zei Adams.

Online marketing

Online marketing is niet alleen weggelegd voor online retailers. Ondernemers moeten anticiperen op de behoeften en de locatie van potentiële klanten. “Wie een fiets koopt, wil niet het hele land door. Door gebruik te maken van GPS-signalen van de smartphone wijzen we de consument naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel.”