Nieuws Digitalisering

Gaan andere provincies volgen? Digitaliseringsdeals voor Zuid-Hollands mkb

De provincie Zuid-Holland gaat digitaliseringsdeals inzetten voor het mkb. Dat gebeurt door middel van het aanbieden van financiële ondersteuning in de vorm van digitaliseringsvouchers. Wat houdt dit in? En hoe dragen deze vouchers bij aan een toekomstbestendig mkb?

Van onze redactie 24 februari 2022

Mkb digitalisering deals

Zuid-Holland gaat het mkb helpen met digitaliseren. Illustratie: Shutterstock

Door het aanbieden van digitaliseringsprogramma’s en digitaliseringsvouchers - het gaat omMKB-Deals Digitalisering Zuid-Hollandse Deltaen het Digitaliseringsvoucher MKB- wordt er financiële ondersteuning geboden bij het aanpakken van deze vraagstukken. Om concreet aan de slag te gaan met het opzetten van een website, een webshop, social mediakanalen, datamanagement, smart industry of cybersecurity.

Gedeputeerde Willy de Zoete: ,,Met de digitaliseringsvouchers helpen wij ondernemers in het mkb de kosten voor het digitaliseren van online verkoopkanalen te verlagen. Vooral de afgelopen jaren hebben wij allemaal meegemaakt dat de toekomst lastig te voorspellen is. Digitalisering heeft altijd een positief effect op het stimuleren van de verkoop, omdat de consument zo beter en sneller te bereiken is. Wij zijn blij dat we samen met de gemeenten, die de ondernemers goed kennen, mkb’ers kunnen helpen met de vouchers. Zo maken we Zuid-Hollandse economie toekomstbestendig.”

''Digitalisering heeft altijd een positief effect op het stimuleren van de verkoop, omdat de consument zo beter en sneller te bereiken is''

Willy de Zoete, gedeputeerde Zuid-Holland

MKB-Deals: bestuurlijke afspraken tussen provincie, gemeenten en ondernemersvereniging

Provincie Zuid-Holland zet in op een toekomstbestendig mkb door het sluiten van MKB-Deals. Dit zijn bestuurlijke afspraken tussen de provincie, minimaal drie gemeenten en een ondernemersvereniging, met als doel het aanbieden van concrete projecten voor het lokale mkb. Digitalisering is een belangrijk thema binnen deze deals.

Lees ook: Pandemie heeft digitalisering mkb boost gegeven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws