Aangeboden door Youvia

Branded Content Digitalisering

Youvia ontzorgt ondernemers digitaal

Digitale transformatie was voor corona een uitdaging voor ondernemers, maar is in de huidige economie een speerpunt geworden. Die kop zorgen kun je er als ondernemer vaak niet bij hebben. Youvia ontzorgt bedrijven bij het optuigen van betere online marketing

Van onze redactie 20 november 2020

Youvia raymond van eck zack yaagoub

Zack Yaagoub (l) en Raymond van Eck

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Youvia. Meer informatie op Youvia.nl

Het zijn geen eenvoudige tijden voor ondernemers. De coronacrisis vraagt alle aandacht, terwijl er genoeg andere uitdagingen zijn die ook prioriteit verdienen. Digitalisering is al een tijdje onontbeerlijk voor menig bedrijf, maar vaak uitgesteld vanwege de benodigde tijd en expertise. In dit gat springt Youvia met een totaalpakket aan digitale diensten.

Youvia is een nieuwe naam, en toch schuilt er een lange historie achter dit bedrijf die de meeste ondernemers ongetwijfeld kennen. Tot dit voorjaar heette Youvia nog DTG, ooit bekend als de uitgever van de Telefoongids en Gouden Gids. Dat bedrijf, onderdeel van European Directories Group, verzette in de loop der jaren zijn bakens van papieren bedrijfsgegevens naar digitale ondersteuning van bedrijven. De nadruk ligt daarbij op het midden- en kleinbedrijf.

Ondernemers ontzorgen

Youvia helpt mkb-bedrijven met hun online vindbaarheid, zichtbaarheid, reputatie en promotie. ,,De ondernemer heeft het nu al moeilijk genoeg om zijn hoofd boven water te houden”, zegt Youvia-ceo Raymond van Eck. ,,Daar komen de kopzorgen over de digitale transformatie ook nog eens bij. Die willen we graag wegnemen en de ondernemer ontzorgen.”

Youvia wil een one-stop-shop zijn voor mkb’ers om hun online marketing van A tot Z te regelen. ,,Wij zijn een persoonlijke digitale coach voor ondernemers”, vertelt Zack Yaagoub, director sales van Youvia. ,,We helpen met online marketingdiensten. Eigenlijk gidst Youvia ondernemers op het internet.”

De hulp van Youvia begint met een online marketingcheck, die gratis kan worden aangevraagd. ,,Het is belangrijk om de basis goed op orde te hebben”, weet Yaagoub. ,,Daarom bieden wij een apk-check voor je bedrijfswebsite. Onze dienstverlening bestaat uit het online vindbaar maken van ondernemingen en het optimaliseren van hun digitale presence, maar ook uit ondersteuning van hun aanwezigheid op marketplaces.”

Zeker nu worstelen ondernemers met de vraag hoe zij hun producten of diensten het best kunnen verkopen. Youvia biedt hen een tool waarmee ze hun aanbod met één druk op de knop kunnen plaatsen bij een breed scala aan marketplaces. ,,Veel consumenten starten daar hun zoektocht, dus moet je er aanwezig zijn”, aldus Van Eck. ,,Ons aanbod is geschikt voor de meest uiteenlopende ondernemers, van slagers tot advocaten. Wij nemen ze aan de hand, bieden ze de juiste handvatten. Zodat zij zich kunnen bezighouden met wat ze het best kunnen en het leukst vinden: ondernemen

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Youvia. Meer informatie op Youvia.nl