Nieuws Actueel

Directeur reisbureau: 'Mijn box stond hier!'

De Gorcumse Reisburo Groep werd dertig jaar geleden officieel KLM-agent. De zakenreisafdeling kon mede daardoor verder worden ontwikkeld. Nu heeft directeur Frank Visch (40) de volgende stap gezet: van afdeling naar zakenreisbureau Piloot Koen.

De Ondernemer 19 juli 2016

Frank visch bijgesneden

1. In het familiebedrijf

,,In 1975 openden mijn ouders hun eerste reisbureau in Gorinchem, toen mijn moeder zwanger was van mij. Mijn box stond dus in het reisbureau. Toch heb ik heb altijd de keus gehad: wel of niet in het familiebedrijf. Twintig jaar geleden besloot ik ervoor te gaan. Er is niets leukers dan vakanties boeken voor mensen. Mijn broer Ron (34) en ik namen zo'n vijf jaar geleden de zaak over. Dat gaf meer vrijheid om onze eigen ideeën te ontwikkelen."

2. Kantoor met smoel

,,Zakenreizen zijn voor ons heel belangrijk. Ons toverwoord is ontzorgen. Door onze vakkennis en service blijven we groeien. Maar de afdeling zat weggestopt op de eerste verdieping en groeide uit zijn jasje. Wil je doorgroeien, dan moet je een kantoor hebben met een eigen smoel. Nu is het ons visitekaartje aan de historische Lingehaven."

3. Over de grens

,,Wij hebben ons bedrijf opgesplitst. Naast het zakenreisbureau hebben we nu een allroundkwaliteitsreisbureau waar we reizen op maat samenstellen, met advies op basis van eigen ervaringen. En als goedkoopste onlineaanbieder Traveltroef verkopen we standaard- pakketten. Voorheen kwamen onze klanten uit deze regio, nu uit heel Nederland en zijn we ook in België actief."

Frank Visch volgde toeristisch en recreatief onderwijs. Sinds 2011 is hij eigenaar van de GRgroep met vakantiereisbureaus in Gorinchem, Leerdam en Hardinxveld, zakenreisbureau Piloot Koen en online prijsvechter Traveltroef.