Nieuws Actueel

Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2017

Frank Lammers en de succesvolle Jumbo-reclame, de eindeloze miljoenen van dj Hardwell, de zakelijke perikelen in RTL's Helemaal Het Einde!... Op deze ondernemersverhalen hebben onze lezers het afgelopen jaar massaal geklikt.

De Ondernemer 23 december 2017

Meest gelezen 1

1. De B.V. Humberto Tan draait op volle toeren

Humberto Tan is overal. Naast zijn dagelijkse optreden bij RTL Late Night heeft hij zijn eigen succesvolle kledinglijn. Hij is geestelijk vader van het grootschalige dansevenement Let’s Dance. En hij is in te huren als dagvoorzitter. Humberto Tan is een merk geworden. Waar verdient de RTL-coryfee precies zijn geld mee?

2. 80.000 euro per uur: zo verdient dj en zakenman Hardwell zijn miljoenen

Hij harkt miljoenen binnen met het draaien van plaatjes en is al meermalen uitgeroepen tot beste dj ter wereld door DJ Mag. Dj en zakenman Hardwell (29) innoveert in de muziekwereld, vooral op technisch gebied. Van blockchain tot een eigen chatbot voor Facebook Messenger en headliner op festivals als Sensation, dit is waar Hardwell zijn vermogen mee opbouwt.

3. Hoe de wijnfamilie Pos uit RTL’s Helemaal Het Einde! zo snel succes boekt

Het realityprogramma Helemaal Het Einde! van RTL 4 laat wekelijks de perikelen van drie Nederlandse families in Chili zien. Binnen een jaar moeten zij er een nieuw leven opbouwen en een bron van inkomsten aanboren. De familie Pos valt op door het snelle succes van hun wijnexportbedrijf. Hoe de avontuurlijke ondernemers dat aanpakken, lees je hier.

4. Annemarie van Gaal: ‘Ik onderneem via mijn investeringen

Annemarie van Gaal (55) is in allerlei rollen betrokken bij ondernemers: als investeerder, als adviseur, als commissaris en als bestuurder. ‘Als mijn hulp nodig is, ben ik er.’ Deel 1 in de serie De Ondernemer Eregalerij ter gelegenheid van de Week van de Ondernemer die op 9,10 en 11 mei wordt gehouden. In de serie praten prominenten over hun ondernemerschap en dragen ze drie ondernemers aan die zij bewonderen.

5. Topeconoom Baarsma: ‘Stop met vaste contracten, alleen nog contracten voor pakweg 5 jaar’

De economie groeit als kool, maar topeconoom Barbara Baarsma (Rabobank, SER) waarschuwt dat de structurele kracht van Nederland ver onder de maat is. Gelukkig heeft de topeconome een pittige recept om het land weer gezond te krijgen. Zij sprak tijdens de Week van de Ondernemer in Rotterdam op 27 september.

6. Atilay Uslu: ‘Ik ben meer een bouwer dan een bedrijfsleider’

Atilay Uslu (49) is oprichter van touroperator Corendon. Inmiddels heeft het bedrijf ook een luchtvaartmaatschappij en een groeiend aantal eigen hotels. ‘Tijdens een saneringsronde leer je de harde kanten van het zakendoen.’

7. Overzicht: Dit zijn de 8 rijkste mensen ter wereld

De politieke en zakelijke elite van de wereld komt bijeen in het Zwitserse Davos. Dat is voor Oxfam-Novib het sein om met andere organisaties alarm te slaan over de kloof tussen arm en rijk. Dit zijn de acht rijkste mensen ter wereld en hun vermogen. Zij bezitten evenveel kapitaal als 3,6 miljard straatarmen.

8. Hoeveel verdient Frank Lammers met de Jumbo-reclame?

Frank Lammers casht met acteerwerk in de reclames van Jumbo. De kosten voor een reclamespotje met BN’er lopen al gauw richting 100.000 euro per jaar, aldus oprichter Robert de Vries van Quality Bookings, dat BN’ers koppelt aan merken met een campagne. Hij vertelt over de contractuele wereld achter de reclamespot en geeft tips om BN’ers aan je merk te binden.

9. Sportschool uit RTL's 'Helemaal het einde' te koop

De naar Chili geëmigreerde Addy Wichen wil af van zijn in problemen geraakte sportschool Fit 50 + in Voorburg, schrijft het AD.

10. Het prijzengeld van Giro-winnaar Tom Dumoulin

Tom Dumoulin fietste in de Giro d'Italia prijzengeld ter waarde van een hoekhuis in Maastricht of instap-Ferrari bij elkaar, berekende deondernemer.nl.