Nieuws Actueel

DNB onderzoekt integriteitsrisico's bij betaaldiensten

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat onderzoek doen naar partijen die betaaldiensten verlenen en elektronisch geld verstrekken. Er zijn steeds meer van dergelijke financiële instellingen en ze hebben ook een snelle groei doorgemaakt. De centrale bank wil nu kijken of bij die groei ook extra integriteitsrisico's horen. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als witwassen of financiering van terrorisme.

ANP 25 augustus 2022

ANP250822243 1

Het gaat om bedrijven die een vergunning hebben om als betaalinstelling of elektronisch geldinstelling op de Nederlandse markt actief te zijn. Tot die eerste categorie horen bijvoorbeeld een eigen betalingsverwerker van AirBnb, maar ook creditcardverstrekker American Express. Het Chinese Alipay en parkeerapp Ease2Pay zijn voorbeelden van die tweede categorie.

DNB begint met het selecteren van enkele ondernemingen die de laatste jaren snel gegroeid zijn. Die krijgen dan een vragenlijst van de toezichthouder. Op basis van de antwoorden selecteert DNB later enkele instellingen voor een verdiepend onderzoek.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws