Nieuws Actueel

Doorstart speelparadijs WiebelBiebel van de baan

De droom van de familie Laros om hun vorig jaar failliet verklaarde overdekte speelparadijs voort te zetten is uiteen gespat. De gemeente Alphen moet de gebruiksmogelijkheden voor het pand verruimen, vindt de curator, anders blijft het nog lang leegstaan. Dat bericht het AD.

Jan Belt | Foto: Martin Sharrott 29 maart 2016

Wiebelbiebel alphen speelparadijs failliet

Meubilair, keuken- en geluidsapparatuur, de drankvoorraad, complete speeltoestellen en zelfs het prieeltje bij speelparadijs WiebelBiebel en het bijbehorende partycentrum Zegerplaza zijn geveild. Voor Marco Laros is dat een bittere pil. Tot voor kort had hij de hoop het in augustus vorig jaar failliet verklaarde etablissement te kunnen voorzetten. "Het duurt me allemaal veel te lang", zei hij eind vorig jaar nog in deze krant. De Alphenaar, ook bekend als zanger, had een investeerder gevonden.

AfgehaaktLaros zelf vroeg eerder het faillissement aan, omdat de bank een fors bedrag van hem terugvroeg. Het ging om een 'hypothecaire schuld' van bijna 1 miljoen euro, zo blijkt uit de verslagen van curator Jeroen van der Pouw Kraan. Hij vond naast Laros nog enkele kandidaten voor het gebouw bij de Zegerplas, maar deze zijn vrijwel allemaal afgehaakt. "Er zijn nu nog twee partijen concreet geïnteresseerd, één commerciele partij en een maatschappelijke instelling" Welke plannen zij hebben met WiebelBiebel wil de curator nu nog niet zeggen.

Het is volgens hem wél uitgesloten dat er weer een overdekte speeltuin met horeca komt. "De kandidaten daarvoor kregen de financiering niet rond. Dat geldt ook voor Laros. De komst van een concurrent heeft wellicht ook meegespeeld." Van der Pouw Kraan doelt op Balorig, dat in november aankondigde uiterlijk 1 september een speelparadijs te willen openen in het vroegere pand van Praxis bij de Rijnhaven.

Juridische strijdLaros was niet voor commentaar bereikbaar. Eerder vocht hij met de gemeente een juridische strijd over toestemming voor feesten en partijen. Die kreeg hij aanvankelijk niet. "Dat heeft ons veel geld gekost", zei hij eerder daarover.

De gemeente is eigenaar van de grond. Laros zat vast aan een erfpachtconstructie die hem flink geld kostte. Van der Pouw Kraan wil nu met de gemeente bespreken of het handig is daaraan vast te houden voor toekomstige gebruikers. Ook wil hij van de gemeente horen of de gebruiksmogelijkheden kunnen worden verruimd. "Er staat nu passieve horeca in het bestemmingsplan. Dat beperkt de opties nogal."

Niet vooruitlopenDe gemeente wil nu niet vooruitlopen op een gesprek, laat wethouder Michel du Chatinier (vastgoed) via een woordvoerster weten.

Het is 'niet ongebruikelijk' dat de afwikkeling van een faillissement zo veel tijd vergt, aldus de curator.