Nieuws Actueel

Duitsland trekt 200 miljard euro uit voor prijsplafonds gas

De Duitse regering trekt maximaal 200 miljard euro uit om huishoudens en bedrijven te helpen met hun stijgende energierekening. Het land voert onder andere een prijsplafond voor gas in. Tegelijkertijd schrapt de coalitie van bondskanselier Olaf Scholz een omstreden heffing op gasverbruik. Duitsland zal extra geld moeten lenen om de nieuwe steunmaatregelen te bekostigen.

ANP 29 september 2022

ANP290922177 1

De maatregelen zijn nodig om "ons door een moeilijke periode te loodsen", zei Scholz op een persconferentie. "De prijzen moeten omlaag."

Aanvankelijk was de regering van plan om met een extra heffing op gasverbruik door huishoudens noodingrepen te bekostigen, bijvoorbeeld om energieconcerns voor een faillissement te behoeden. Maar dit financieringsmiddel "wordt niet meer gebruikt", verzekerde Scholz.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen extra hard gestegen. Rusland knijpt de toevoer van gas naar Europa af, formeel wegens technische problemen. Europese leiders stellen dat het om een vergelding voor de steun voor Oekraïne gaat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws