Nieuws Actueel

Duurzaam initiatief in Assen

Van onze redactie 18 januari 2016

Geldpapier1065

De gemeente Assen moet meer werk maken van duurzaamheid, schrijft Dagblad van het Noorden, de initiatiefnemers willen desnoods geld lenen als voorschot op de toekomst om Assen duurzamer te maken.

Dat geluid komt van de initiatiefnemers van coalitiepartijen PvdA, D66, ChristenUnie en de oppositiepartij GroenLinks. Het is een clubje zonder status, die Assen voorop wil laten lopen in duurzame ontwikkelingen. De initiatiefnemers krijgen veel enthousiaste reacties.

GeldHet dilemma bij veel duurzame ontwikkelingen blijft echter geld. Vorig jaar is het plan om overal in de gemeente led-verlichting aan te brengen op de lange baan geschoven omdat de investering niet opwoog tegen de opbrengst. De initiatiefnemers willen daar vanaf en willen dat duurzaamheid vanzelfsprekend wordt bij nieuwe projecten, maar ook bij aanpassingen en bestaande ontwikkelingen. Eerst terzijde geschoven omdat de investering niet opwoog tegen de opbrengst. Daar moeten we vanaf, vinden de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers zijn bijvoorbeeld blij met het feit dat in het collegevoorstel voor het FOC een opmerking staat over het demontabel maken van het centrum.

BijeenkomstDonderdagavond is in het gemeentehuis een openbare bijeenkomst (19.30 uur) over duurzaamheid. Daarbij wordt aan de hand van concrete voorbeelden duidelijk gemaakt wat de kosten en baten zijn van duurzaamheidsmaatregelen. Daarnaast is er ook een debat over een aantal stellingen rond duurzaamheid.