Aangeboden door Webwinkel Vakdagen

Branded Content E-commerce

Zo win jij het consumentenvertrouwen in e-commerce

Digital commerce ontwikkelt zich in hoog tempo. Welke trends spelen er op dit moment? Wat heb jij nodig voor blijvend digitaal succes? En hoe win jij het consumentenvertrouwen voor je? Die antwoorden krijg je op de 16e editie van de Webwinkel Vakdagen, zegt Wijnand Jongen, voormalig CEO Thuiswinkel. „Het wordt een editie boordevol inspirerende sprekers, relevante thema's en exposanten over de hele breedte van digital commerce.”

Crissy Mulder 21 februari 2023

Wijnand Jongen 1

Foto: Koen Verheijden.

Op 29 en 30 maart staan tijdens de Webwinkel Vakdagen de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal. Daar weet gastheer Jongen alles van. Hij is al meer dan twintig jaar spreekbuis voor digital commerce in Nederland (Thuiswinkel.org) en Europa (Ecommerce Europe). En bestseller auteur van ‘Het einde van online winkelen: de toekomst van winkelen in een wereld die altijd verbonden is’. Daarmee is hij de geschikte man om de grote namen op het keynotepodium te ontvangen.”

„Door de inflatie denkt de consument beter na over waar hij zijn dure euro’s uitgeeft. Dat betekent: nieuwe uitdagingen voor jou als online ondernemer”

Jongen: „Er is enorm veel gaande op dit moment. Van allerlei dreigingen op geopolitiek niveau tot het verschil kunnen maken op microniveau. 2022 beloofde een geweldig nieuw e-commerce-jaar te worden. Alle records werden gebroken en niets stond de sector in de weg om nog verder te groeien. Toen brak de oorlog in Oekraïne uit en zorgden de daarop volgende hoge energieprijzen voor enorme inflatiecijfers. Daardoor denkt de consument beter na over waar hij zijn dure euro’s uitgeeft. Dat betekent: nieuwe uitdagingen voor de online ondernemer. Op de Webwinkel Vakdagen staan die uitdagingen, maar vooral ook de oplossingen centraal."

Nieuwe werelden van winkelen

De digitale transformatie, waar we een paar jaar geleden aan begonnen, is nu in volle gang. Er komen volgens Jongen zelfs hele nieuwe werelden van winkelen op ons af. „De consument wil sneller, makkelijker én persoonlijker online shoppen. Snelle zoekfuncties en een aanbod op maat zijn voor hem niet langer een pré, maar een absolute must.”

„De consument wil sneller, makkelijker én persoonlijker online winkelen. Snelle zoekfuncties en een aanbod op maat zijn voor hem een absolute must.”

Dat heeft volgens Jongen alles te maken met Artificial Intelligence. „Waar AI voorheen nog een modewoord was, is het nu onmisbaar in software voor e-commerce. Het wordt steeds betaalbaarder waardoor ook kleinere e-commerce-bedrijven er gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan customer data-platformen waarbij AI handige patronen vinden, waardoor de ondernemer zijn content steeds persoonlijker kan maken.”

100 uur aan trends, strategische inzichten en praktische tips

Op de Webwinkel Vakdagen staan meer dan tweehonderd sprekers klaar om online ondernemers te inspireren en te adviseren. Zij bieden maar liefst honderd uur aan unieke content, bomvol trends, strategische inzichten en praktische tips waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Jongen noemt onder meer een Ruud Martens, CCO van Sunweb Group en voormalig directeur van vergelijkingswebsite Independer. „Het is geweldig interessant en leerzaam om te horen hoe hij op dit moment omgaat met de verwachtingen van consumenten.”

Wil jij weten door wie de honderd uur aan unieke content wordt gevuld? Bekijk hier het programma van de Webwinkel Vakdagen.

Beursvloer Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht.

„In tijden van corona moesten ondernemers digitaal. Dat resulteerde in een hele grote bulk van losse applicaties en samengeklonterde oplossingen.”

Een tweede naam is John Lin, China expert, voormalig lead ecosystem business developer en strategy & business developer bij bol.com en strategisch adviseur voor BORG Consulting. „Van TikTok, WeChat of Alibaba heb je vast wel eens gehoord, maar ben je je er ook van bewust hoe deze platformen de toekomst van retail uitvinden en beïnvloeden? Eén ding is zeker: China loopt meer dan vijf jaar voor in de platform economie. Met name op het gebied van datagebruik en AI, wat de brandstof is van de Chinese platform economie. Lin neemt je in zijn keynote sessie mee in hoe we het beste kunnen leren van deze Chinese businessmodellen.”

Sta eens even stil

Op de Webwinkel Vakdagen deelt Jongen zelf ook ervaringen, tips en tricks. Alvast een tipje van de sluier? „Laat je niet gek maken door alle uitdagingen en trends van dit moment, maar neem eens wat vaker de tijd om stil te staan. Wat heb jij bereikt in de afgelopen jaren? Van welke fouten kun je leren? Waar wil jij over drie jaar staan? En welke keuzes zijn daarvoor nodig? Laat je niet alleen maar drijven door datgene wat er nu gebeurt en waar we nu mee te maken hebben, maar koester een visie. Wat maakt jou onderscheidend in de markt? Dat biedt jou een robuuste basis. En vandaaruit kun jij aan jouw succes werken.”

Ontmoet elkaar op de Webwinkel Vakdagen

De Webwinkel Vakdagen vormen al zestien jaar hét ontmoetingsplatform voor de gehele digital commerce-branche. Het is de grootste vakbeurs van de Benelux op het gebied van e-commerce, online marketing en omnichannelretail. En kenmerkt zich door het brede aanbod van thema's en de unieke combinatie van beursvloer en een hoogwaardig lezingenprogramma. Op 29 & 30 maart staan er in de Jaarbeurs Utrecht 250 e-commerceleveranciers en meer dan 200 sprekers klaar om jou als ondernemer te inspireren en te adviseren. Kom je ook?

Wil jij erbij zijn? Klik hier voor gratis tickets.

tracking pixel