Nieuws E-commerce

Coolblue stelt beursgang uit wegens 'onzekerheid op markten'

Coolblue stelt de beursgang van het bedrijf 'tot nader order' uit. Dat nieuws komt slechts weken nadat bekend was geworden dat het bedrijf aankondigde juist naar de beurs te gaan. In een video-bericht op LinkedIn noemt oprichter Pieter Zwart de 'onzekerheid op de financiële markten' als reden voor de uitstel. Er is geen nieuwe termijn voor de beursgang genoemd.

Van onze redactie 13 oktober 2021

Coolblue beursgang uitstel pieter zwart

Coolblue-oprichter en 'beginbaas' Pieter Zwart op archiefbeeld.

Een bliksemslag bij heldere hemel is de uitgestelde beursgang niet. In de twee weken tussen aan- en afkondiging van de beursgang kwamen al berichten naar buiten dat er zorgen waren over de personeelstekorten waar ook Coolblue tegenaan loopt. Daardoor zouden zowel de bezorging als distributiecentra niet aan genoeg mensen kunnen komen.

Los van het personeelstekort zou ook de start van Duitsland de beursgang van het bedrijf in de weg zitten. Niet zozeer vanwege die internationale groei, maar omdat het bedrijf stevig investeert om bij de oosterburen te starten. En die investeringen gaan ten koste van winst op de korte termijn.

In onderstaande video maakte Pieter Zwart de uitstel van de beursgang bekend. En dat nieuws kwam, in tegenspraak met de Coolblue-slogan 'even zonder glimlach'. ,,De afgelopen maanden is door heel veel mensen ontzettend hard gewerkt aan alle voorbereidingen, en wij waren er klaar voor. En daar wil ik iedereen heel hard voor bedanken", zegt Zwart in de verklaring. Hij benadrukt dat hij nog altijd het volste vertrouwen heeft in de koers van het bedrijf.

Lees ook: Beursgang moet Coolblue verder helpen groeien

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws