Kennis E-commerce

Cursus WordPress webshop: ga meteen goed van start

Een cursus voor jouw WordPress webshop helpt je goed van start te gaan. Of beter nog, met de geavanceerde tips haal je nog meer uit de webwinkel die je hebt draaien.

Dus zoek je naar een cursus om een webshop te beginnen of starten? Wij helpen je op weg. En meer dan dat, om dankzij de beste cursus vervolgens meer omzet te maken en jouw klanten de beste koopervaring te bieden.

Van onze redactie 9 juni 2022

Wordpress cursus webshop starten

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock

Wat moet je weten van WordPress?

Tijdens een opleiding om een webshop te bouwen duik je de diepte in als het gaat om data en programmeren.

Met een training voor WordPress kun je dat hoofdstuk makkelijk overslaan. Veel belangrijker is het om van WordPress te weten hoe je daarmee aan de slag kunt. Belangrijke thema’s tijdens de cursus WordPress webshop zijn dan:

  • Installeren en configureren van WooCommerce

  • Pagina’s aanmaken voor de winkel

  • Winkelmand instellen

Tip: gebruik je WordPress voor een webshop? De WooCommerce-plugin is dan het best geschikt.

Zorg er vervolgens voor dat je leert hoe je de verzendkosten en btw instelt. En hoe je bijvoorbeeld betalingen via iDeal mogelijk maakt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld Paypal instellen, zodat je de betaalmogelijkheden die je wilt aanbiedt.

Ten slotte leer de cursus om een webshop te beginnen in WordPress je bijvoorbeeld:

  • Productcategorieën aanmaken

  • Producten toevoegen met eigenschappen en teksten

  • Afbeeldingen plaatsen bij de producten

Geavanceerde webshop: meer mogelijkheden

Zoek je naar de beste cursus voor een webshop om het naar een hoger plan te tillen? Richt je dan op het aanpassen van het design of van een template. Verdiep je bijvoorbeeld in CSS-stylesheets, net als in het maken van classes en stijlen.

Leer bijvoorbeeld kortingsbonnen en vouchers aanmaken. Richt je op SEO en zoekmachine-optimalisatie, door daarnaast de statistieken bij te houden met Google Analytics. Verder is het verstandig om je te verdiepen in beveiliging en het onderhoud van jouw webshop.

Ten slotte kun je een cursus voor een online webshop gebruiken om de usability te verbeteren. Zorg met sterk UX-design en conversie-optimalisatie voor meer omzet bij jouw huidige bezoekers.

Cursus WordPress webshop

Denk je aan een cursus voor een WordPress webshop? Het is misschien wel de beste manier om goed van start te gaan. En om je er daarna verder in te verdiepen. Dus zet de puntjes op de ‘i’ als je al bezig bent. Of zorg er met een goed begin voor dat je het halve werk alvast achter de rug hebt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws