Aangeboden door Combell

Branded Content E-commerce

E-commerce is niet meer te stoppen: zo doe jij mee

De opmars van e-commerce is niet meer te stoppen. Zeker niet gelet op het recordjaar 2020 waarin de online aankopen tot grote hoogte zijn gestegen. Wie nu nog niet meedoet als ondernemer mist de boot om aansluiting te vinden bij de concurrentie. Lees er meer over in dit artikel.

Van onze redactie 15 juni 2021

Ecommerce hosting online liggend

Beeld: Shutterstock

In Nederland alleen al is er in 2020 een stijging geweest van 7 procent aan online uitgaven in webshops. Een webshop of website met online verkoop doet de omzet stijgen. Het is wel belangrijk om in de wereld van e-commerce altijd online bereikbaar te zijn. Dat kan onder meer via goede hosting om de website optimaal en supersnel te laten draaien.

Het starten van een eigen webshop is niet heel moeilijk

Het is om mee te doen met e-commerce belangrijk om de juiste keuze voor een platform te maken. Het is daarbij onder meer belangrijk om rekening te houden met de functionaliteiten. Bijvoorbeeld als het gaat om het gemakkelijk toevoegen en uitbreiden van producten. Of om het instellen van promoties, bijhouden van de voorraad en klantondersteuning.

Het hosten van een e-commerceplatform speelt daarin ook een belangrijke rol, net als het bouwen van een website. Het is ideaal om dan een partij te kiezen die de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld een shopbuilder te gebruiken en hosting aanbiedt. Het starten van een eigen webshop is niet heel moeilijk. Zeker niet als je van een webshopbuilder of van Woocommerce van WordPress gebruikmaakt. Bovendien is er alle ruimte om bijvoorbeeld te starten met een kleine webshop of om direct te beginnen als e-commercegigant.

''Er zijn veel bezoekers die snel afhaken als het te lang duurt voordat een pagina is geladen. Daardoor loop je klanten mis''

Vindbaarheid en toegankelijkheid van je platform

Het starten van een e-commerceplatform is dus niet moeilijk, maar het is al een stuk lastiger om vindbaar en toegankelijk te zijn. Ook in dat kader speelt hosting een grote rol. Zoekmachines hanteren namelijk algoritmes en daarin is een veelheid van factoren van belang. Denk maar aan een snelle laadtijd van een pagina op de webshop.

Er zijn veel bezoekers die snel afhaken als het te lang duurt voordat een pagina is geladen. Daardoor loop je klanten mis. Bovendien is een snelle laadtijd een van de factoren die belangrijk zijn om hoog in de zoekmachine te komen. Dat heeft invloed op de vindbaarheid. Het hoeft helemaal niet veel te kosten om in een snelle laadtijd te voorzien en je webshop altijd online te laten zijn. Er is namelijk goedkope webhosting beschikbaar om je e-commerceplatform in dat opzicht tot een succes te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws