Nieuws E-commerce

Jimdo webshop met iDeal

Je wilt een Jimdo webshop met iDeal combineren: hoe doe je dat? De combinatie is heel praktisch, omdat Nederlandse klanten graag afrekenen via hun eigen bank. Dat kan met iDeal, een systeem dat jij eenvoudig koppelt aan jouw eigen webshop.

Van onze redactie 9 juni 2022

Wix betalen webshop ideal

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock

Wij leggen je uit hoe dat werkt, net als wanneer je Skill en iDeal wilt combineren of als je een Wix webshop hebt en daar iDeal aan wilt toevoegen.

Koppeling met Mollie

Jimdo biedt voor de webshop allerlei betaalmogelijkheden aan. Dus wil je het jouw klanten zo makkelijk mogelijk maken om af te rekenen? Dat kan op verschillende manieren.

Betalen kan bijvoorbeeld met:

  • iDeal

  • Creditcard

  • BanContact / MisterCash

  • paysafecard

  • SOFORT banking/ Klarna

  • Overschrijving

Je hoeft al die betaalmethoden gelukkig niet één voor één toe te voegen. In plaats daarvan is het genoeg om een koppeling te maken met Mollie. Dat is een betaalprovider, een bedrijf dat jou de mogelijkheid biedt om betaalmethoden aan de webshop toe te voegen.

Om jouw Jimdo webshop met iDeal te koppelen is het dus belangrijk dat je een account aanmaakt bij Mollie. Die verbind je vervolgens met jouw webshop.

Bij Jimdo kies je voor iDeal bij: Instellingen -> Webwinkel -> Betalingsmogelijkheden.

Jimdo webshop met iDeal

Met de bovenstaande tips koppel je jouw Jimdo webshop aan iDeal. Het is de makkelijkste manier om de betaalmethode toe te voegen. Houd er wel rekening mee dat je hier kosten voor betaalt. Het leggen van de koppeling is gratis, en ook het account bij Mollie kost niets. Vervolgens betaal je transactiekosten per transactie via iDeal (of een van de andere gekoppelde betaalmethoden via Mollie).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws