Nieuws E-commerce

Snelheid groei aantal webwinkels neemt af

De groei van het aantal webwinkels in Nederland vlakt af. De Kamer van Koophandel (KVK) meldt in een maandelijks rapport dat de branche qua omvang enigszins verzadigd lijkt te zijn. Afgelopen maand kwamen er 1868 nieuwe webshops bij. Dat betekende een daling van 42 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Van onze redactie 4 maart 2022

Online winkelen betalen

Afgelopen maand kwamen er 1868 nieuwe webshops bij. Foto: Shutterstock

Het totale aantal Nederlandse ondernemingen per 1 maart dit jaar steeg verder naar ruim 2,2 miljoen bedrijven. Dat betekende een toename van bijna 6 procent op jaarbasis.

Verder benadrukt de KVK dat het aantal faillissementen nog altijd laag blijft. Afgelopen maand ging het om 137 bedrijven. Volgens de KVK zal er wel een inhaalslag komen later dit jaar. Dat komt mede door de toenemende schulden van een specifieke groep ondernemers, onder andere in de horeca.

''Het aantal faillissementen nog altijd laag blijft. Afgelopen maand ging het om 137 bedrijven. Volgens de KVK zal er wel een inhaalslag komen later dit jaar''

Kamer van Koophandel

Aantal kappers, pedicures en schoonheidssalons nam afgelopen maand sterkst toe

Het aantal bedrijven in de sector persoonlijke dienstverlening zoals kappers, pedicures en schoonheidssalons nam afgelopen maand het sterkst toe. Van dit soort bedrijven kwamen er 825 bij, tegen 507 in februari vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door de heropening van de economie. Mogelijk hebben nieuwe ondernemers het afbouwen van de coronamaatregelen afgewacht.

Lees ook: E-commercesector tegen gemeenten: 'De toekomst van lokaal is óók online'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws