Nieuws E-commerce

Trunkrs compenseert bezorgpartners voor gestegen brandstofkosten

Trunkrs, specialist in same day en next day delivery, bevriest de brandstofkosten voor bezorgpartners. Hiermee wil de bezorgspecialist voorkomen dat hun partners in de problemen komen door de hogere brandstofkosten.

Van onze redactie 23 maart 2022

Trunkrs compensatie bezorgpartners brandstofkosten

Foto: Trunkrs.

Nu de brandstofprijzen enorm zijn gestegen, wordt de rekening van die prijsstijging vaak bij de onderaannemers en bezorgers zelf neergelegd. Daardoor wordt het voor hen steeds lastiger om het hoofd boven water te houden. ,,Het is niet fair om de rekening bij onze bezorgpartners neer te leggen”, zegt Jan Wijn, ceo van Trunkrs. ,,Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor een betrouwbare bezorging van de pakketten van onze klanten, de webshopeigenaren."

,,Daarvoor vertrouwen we op onze bezorgpartners en werken we nauw met hen samen. Als er dan een uitdaging komt, zoals hogere brandstofprijzen, is het niet meer dan normaal dat wij ook samenwerken om dat op te lossen. In dit geval betekent het dat Trunkrs de hogere kosten de komende periode voor haar rekening neemt en deze niet bij de vervoerder zelf neerlegt.”

Jan Wijn, ceo Trunkrs. Archieffoto.

Lees ook: Hoge brandstofprijzen drijven taxichauffeurs tot wanhoop

Peildatum ingesteld om huidige brandstofkosten te compenseren

Trunkrs houdt voor de compensatie voor de hogere brandstofprijzen week acht van dit jaar als leidraad aan. De partners ontvangen per kilometer een brandstofvergoeding die wordt berekend naar de huidige brandstofkosten ten opzichte van de peildatum.

Trunkrs vergoedt de brandstofcompensatie in de huidige situatie voor de bezorgpartners. Wijn: ,,Iedereen wordt geraakt door de hogere brandstofkosten. Als de prijzen van bezorging voor de consument blijven stijgen, heeft dat impact op de klantbeleving. Daar willen we consument en webshopeigenaren bij ondersteunen. Daarom zijn wij gaan rekenen wat wij kunnen betekenen om in de gehele keten de kosten beperkt te houden. Vanuit die gedachte nemen wij graag onze verantwoordelijkheid richting onze klanten en onze bezorgpartners.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws