Nieuws E-commerce

Waarom Coolblue toch echt pakketten met de fiets gaat bezorgen

Men ging uit van een 1-aprilgrap, maar het is toch echt waar: Coolblue levert voortaan zelf pakketjes af met de fiets. Dinsdag reden de eerste bezorgers uit in Eindhoven en Den Haag, andere grote Nederlandse en Belgische steden volgen in de loop van dit jaar.

De Ondernemer | Foto: Dik Nicolai 3 april 2018

Pieter zwart coolblue fiets

Coolblue is bloedserieus. "De grap is dat het geen grap is. We zijn echt gestart", zegt 'Beginbaas' Pieter Zwart.

Eerste in Europa

Coolblue is naar eigen zeggen het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakketjes zelf per fiets te bezorgen. ,,Dan gaat het om telefoons, laptops, tablets. Dat soort bestellingen'', aldus een woordvoerder. ,,De grotere witgoedbestellingen als wasmachines worden geleverd via onze bezorgservice CoolblueBezorgt en bezorgpartners.''

Lees ook: Dit zijn de 6 magische groeigeheimen van Coolblue

Eén uur

Het bezorgen van pakketten per fiets is onderdeel van de strategie van Coolblue om haar klanten nog beter te bedienen. De webwinkel heeft voor deze manier van bezorgen gekozen, zodat klanten niet in een groot tijdsbestek thuis te hoeven zijn. Het tijdvak voor de fietsservice is één uur, in plaats van de hele dag bij bezorging per busje. Ook wordt een kwartier van tevoren een sms gestuurd waarin de exacte tijd van de bezorging staat aangegeven.

Klantvriendelijkheid

Door de bezorging in eigen handen te nemen, schept het Rotterdamse bedrijf bovendien de mogelijkheid om klantvriendelijker te bezorgen. "We weten dat onze klanten hier heel erg blij van gaan worden.", zegt Pieter Zwart. Bezorgdiensten zoals PostNL worden buitenspel gezet.

Groen

,,En misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen'', aldus Zwart. ,,En blauw natuurlijk. Heel blauw.''

Mensen gezocht

Coolblue is nog op zoek naar minstens 250 fietskoeriers voor het bezorgen van pakjes. Dat worden volgens topman Pieter Zwart allemaal ,,echte Coolblue'ers'', dus met een arbeidscontract.

Coolblue bezorgdienst fiets

Coolblue XXL

Den Haag heeft met Eindhoven hebben de primeur. ,,Sinds enkele maanden hebben we er een mooie winkel: de Coolblue XXL'', verklaart Sys voor de keuze van Den Haag. ,,Dit is onze grootste winkel.'' 'Trapje voor trapje' wordt dit de komende tijd uitgebreid naar alle grote steden in Nederland.

https://www.youtube.com/watch?v=ddE1enBegn4

Misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen. En blauw natuurlijk. Heel blauw

Pieter Zwart, Beginbaas, Coolblue