Kennis E-commerce

Webshop beginnen: de kosten die je gemiddeld betaalt

Je wilt een webshop beginnen: welke kosten betaal je daarvoor? Je investeert in een online winkel, waarmee je hopelijk een mooie omzet zal maken. Wat zijn de bedragen die je daar gemiddeld voor betaalt?

Van onze redactie 8 juni 2022

Kosten webshop starten

Wat kost het om een webshop te beginnen?

Voordat we je kunnen aangeven hoeveel je gemiddeld betaalt is het belangrijk om te weten welke kosten je maakt. Dus ga je een webshop beginnen? Houd rekening met het volgende:

Dus wil je een webshop in kleding of in iets anders beginnen? Houd rekening met de bovenstaande kosten.

Gemiddeld betaal je zo’n €1.000 tot €5.000 voor een standaard WordPress-webshop in WooCommerce. Een webshop op maat is met €5.000 tot €10.000 duurder. En kies je voor een webshop in het meer professionele Magento? Houd rekening met €30.000 tot €100.000, inclusief koppelingen met bijvoorbeeld jouw fysieke winkel.

Webshop beginnen en de kosten

Wil je een webshop beginnen en de kosten laag houden? Je kunt op een paar manieren besparen:

  • Gebruik het gratis WordPress-CMS met WooCommerce
    WordPress en WooCommerce zijn gratis. Het installeren en configureren kost geld, maar je voorkomt dat de webbouwer een compleet nieuw systeem voor je moet bouwen.

  • Laat een huisstijl ontwerpen op basis van een template
    Een template is een kant-en-klaar design. De webdesigner past dit vervolgens op basis van jouw wensen voor je aan. Dat creëert een uniek en toch voordelig design.

  • Start met dropshipping
    Dankzij dropshipping hoef je zelf geen voorraad in te kopen. Pas als jij een product verkoopt koop je dat in bij de leverancier. Die kan het pakket ook meteen voor je verzenden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws