Nieuws Actueel

“Een extra reden om te winkelen in Zeist”

Feest aan het Emmaplein in hartje Zeist. De overdekte speelhal Speelwonderland voor kinderen, mag de komende drie maanden open. Initiatiefnemer Jeroen Broekman van Broekies Verhuur uit Bunnik, die tijdelijk een winkelpand mag gebruiken, is opgetogen. ,,Mensen hebben een extra reden om weer te gaan winkelen in Zeist", vertelt hij in het AD.

Van onze redactie 1 februari 2017

Spelengoed

Even leek het erop dat Speelwonderland niet van de grond kwam. De bewoners van de woningen boven de speelhal waren bang voor geluidsoverlast. Maar met een stevig tapijt op de vloer en wandbekleding die geluid absorbeert voldoet de hal aan alle regels van de gemeente. De geluidsgrenzen worden niet overschreden. De deuren van de speelhal zijn van woensdag tot en met zaterdag én op koopzondag open. De entree is gratis.

Geluidsoverlast

Speelwonderland aan het Emmaplein in hartje Zeist blijft de komende drie maanden open. Geluidsmetingen door de gemeente hebben uitgewezen dat het geluid van kinderen in de indoorspeelhal binnen de geldende normen blijft.

„Toen V&D uit Zeist wegging, werd het mijn ambitie om daarin iets anders op te zetten. Het hele jaar door organiseren wij outdoorevenementen, maar we zitten nu in de rustige tijd. Hoe zou ik de spullen die hier maar stilliggen, kunnen benutten?’’ vertelt Broekman. Inmiddels staat niet het voormalige V&D-pand vol met springkussen en buitenspellen, maar zijn wel vijf tot voor kort leegstaande winkelpanden in een klap gevuld.

Reuring

„Het geeft reuring, traffic. Mensen hebben een extra reden om weer te gaan winkelen in Zeist. Het is een leuke combinatie voor ouders die willen winkelen dat het voor de kinderen ook een uitje is: ze kunnen lekker even een uurtje spelen en springen.’’ De angst van bewoners boven de winkelpanden pakte Broekhuis voortvarend op. „Ik ben positief ingesteld, je moet niet te snel negatief zijn’’, zegt hij. „Ik heb alles van tapijt laten voorzien, gezorgd voor wandbekleding en decoratie die geluid absorberen. En het is goed gekomen.’’ Goede deal.

Waarin voor hem de winst zit? „Ik heb een goede deal gemaakt met de pandeigenaar. Ik mag de ruimte om niet gebruiken. Voorlopig wordt het toch niet verhuurd. Ondertussen levert het mij wat naamsbekendheid en uiteindelijk moeten alle ondernemers in het centrum er iets aan hebben.’’ De 89-jarige Roelofs-van de Veer woont pal boven de speeltuin. Zij meldt geen overlast te hebben van spelende kinderen onder haar. Ze is juist blij met de speeltuin. „Die zorgt tenminste voor wat reuring in het gebied.’’

Fotograaf: Stock