Nieuws Actueel

Smaakbezorger brengt streekproducten aan huis

Groenten, fruit, melk, vlees en eieren. Rembert van Noort haalt de producten zelf bij de boer en bezorgt ze, inclusief recept, bij zijn klanten. "Achter supermarktproducten zit geen verhaal", vertelt hij tegen De Gelderlander.

Lars Barendregt | Foto: Marina Popova 30 maart 2016

Rembert arnhem

Boodschappen of een groentekist aan huis laten bezorgen kan natuurlijk al langer. Arnhemmer Rembert van Noort komt nu met een alternatief voor mensen die weinig tijd hebben om de deur uit te gaan voor een gezonde hap: een Arnhemse variant op de maaltijdbox van HelloFresh.

Met zijn bedrijf, REMBERT genaamd, biedt Van Noort wekelijks samengestelde recepten en producten uit de regio aan. Die artikelen kunnen voor iedere zondagavond voor een minimumbedrag van 25 euro worden besteld. REMBERT haalt de producten bij zeker dertig boeren uit de streek en bezorgt de door de klant samengestelde 'smaakkist' vervolgens op woensdag aan huis.

SmaakvolVan Noort heeft inmiddels een dertigtal klanten. Grace Huisman uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf is een van hen. Eerder had zij een abonnement bij HelloFresh. "Maar het was niet smaakvol", zegt Huisman. "REMBERT is dat wel en het is een uitkomst. Anders moet je iedere dag zelf iets verzinnen om te eten. Als het niet meer bevalt, hoef je ook niet op te zeggen. HelloFresh werkt met een abonnement, REMBERT niet."

De Arnhemse 'smaakbezorger' hoort het tijdens zijn wekelijkse ronde door Schuytgraaf tevreden aan. Zelf miste hij 'beleving' in het hedendaagse eten. Zo kwam hij op het idee om REMBERT te beginnen. "Normaal halen mensen hun producten in de supermarkt, maar daar zit geen verhaal achter. 'Wat een smaak!', zeggen mensen wel eens over de producten die ik breng. Deels heeft dat te maken met de teeltmethode, maar je weet ook waar het eten vandaan komt."

LamsrackOndertussen stuurt Van Noort zijn oude, groene Volkswagen-busje door de straten van Arnhem. Op de achterbank staan kisten met groenten, fruit, melk en eieren. Een geïmproviseerde ijskast koelt porties lamsrack. REMBERT staat duidelijk nog in de kinderschoenen. Dat blijkt ook bij zijn volgende klant. Het SmartPin-systeem heeft last van kuren. "Dit is al mijn derde kastje. Het leven van een startende ondernemer...", verzucht Van Noort.

Over twee jaar wil hij kunnen leven van REMBERT. Om al zijn energie in het bedrijf te kunnen steken, is hij inmiddels aan het afbouwen bij zijn huidige werkgever MeMon. Dat is een organisatie die handelt in organische meststoffen. "Met twee kinderen en een vrouw was de keuze om mijn vaste baan op te zeggen niet makkelijk", vertelt Van Noort. "Maar ik doe iets wat ik leuk vind en wat goed is voor de wereld. Dat is voor mij belangrijk."