Nieuws Actueel
Een nieuw begin: fitnessinstructrice voor vrouwen
Tien jaar lang was Mariëlle Walter (50) OK-assistent. In maart opende ze in Eerbeek haar eigen hart for her: een sportschool voor vrouwen.
"Vijftig is een leeftijd waarop je gaat nadenken over je leven. Ik hield van mijn werk als OK-assistent, maar vroeg me wel af: Wil ik dit echt nog zeventien jaar doen? Dat leek me voor mijn lijf niet zo lekker, want je moet veel staan. Bovendien wilde ik me graag verder ontwikkelen. En het leek me leuk om met mensen te werken. De patiënten op de operatiekamer zeggen niet veel, die slapen meestal. Natuurlijk had ik wel contact met collega's, maar dat is toch anders."
Hart for her"Als OK-assistent was ik gespecialiseerd in gastric bypasses, zeg maar maagverkleiningen. Kijk, mensen met morbide obesitas slagen er heus wel in veel af te vallen. Maar op gewicht blijven is bijna ondoenlijk. Dat red je vaak niet met wilskracht alleen, het is tenslotte een ziekte. Na een maagverkleining kun je gewoon niet veel meer eten.
Twee jaar geleden ontdekte ik hart for her, een fitness-formule voor vrouwen. Je kunt zonder make-up komen en jezelf zijn. Er zijn geen spiegels en er is geen harde stampmuziek, alleen een rustig achtergrondmuziekje. De basis is één tot drie keer per week een workout van een half uur in het circuit met hydraulische toestellen.
In het circuit krijg je een intervaltraining waardoor je conditie opbouwt en door de toestellen krijg je meer spieren. Dat is belangrijk. Met meer spieren verbrand je meer vet. Verder kun je de Better Belly doen. Dan krijg je een band om je middel met infaroodwarmte, als extra hulp om vet te verbranden.
Vier weken lang ga je drie keer per week 45 minuten op de fiets of de crosstrainer. Zo kun je één a twee kledingmaten afvallen, al moet je natuurlijk ook op je voeding letten. Je kunt geen frikadellen blijven eten én afvallen."
Eigen sportschool"Na een jaar dubben en afwegingen maken ben ik uiteindelijk dit jaar begonnen met mijn eigen sportschool. Natuurlijk was het eng om na zoveel jaren vastigheid opeens voor mezelf te beginnen. Maar ik dacht: ach, als het mislukt, kan ik weer terug naar mijn oude beroep. Dat is het voordeel van de gezondheidszorg: je krijgt altijd wel werk.
Gelukkig loopt het goed. En ik kan nu mijn eigen beslissingen nemen. Dat ging in de operatiekamer natuurlijk niet, daar moest ik vooral doen wat de artsen zeiden. Maar ik heb nog wel een link naar mijn vroegere werk. Want ik ontmoet hier vrouwen die ik in het ziekenhuis al tegenkwam. Die zijn na hun maagverkleining soms wel vijftig kilo afgevallen en komen bij mij fitnessen. Leuk toch?"