Nieuws Actueel

Een thuis voor prins en expats

Home Inspirations uit Almelo is in heel Nederland en zelfs België actief met interieurs voor expats, profvoetballers en rechters. "Dit was een gat in de markt", zegt eigenaar Peter David-Richard tegen Tubantia.

FERRY DE GOEIJEN 20 april 2017

Home Inspirations

Het begon elf jaar geleden vanuit een schuur, maar inmiddels richt Home Inspirations vanuit het distributiecentrum in Almelo niet alleen in Nederland, maar ook in België tijdelijke woningen in. "We hebben voetballers en professoren als klanten, maar het gros zijn expats die tijdelijk woonruimte nodig hebben en een interieur willen huren", zegt eigenaar Peter David-Richard.

Almelo is de spil in het web tussen de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en België. Vanuit het pand aan de Van Weerden Poelmanweg worden honderden klanten bediend met complete interieurs. "Zolang de hal leeg is, ben ik tevreden. Dat betekent dat het goed gaat", zegt David-Richard.

En zelfs nu is het assortiment indrukwekkend. Van complete serviezen tot aan televisies in alle denkbare maten. En natuurlijk meubilair: kasten, hoekbanken, salontafels en eettafels. "Er is niets wat we niet hebben. En anders regelen we dat we het krijgen. Ja, aan iedere wens voldoen we."

Concurrentie

Elf jaar geleden kwam de thans 41-jarige Almeloër op het idee. Toen was hij nog verhuurmakelaar. "Christy, m'n zus, was toen al bezig met het inrichten van woningen. Wat als we dat nou eens combineren, zei ik. Dat hebben we gedaan. En het bleek een gat in de markt. Concurrentie hadden we niet en hebben we nog steeds nauwelijks."

Expats

Het concept, gericht op het midden- en hoogsegment, slaat vooral bij expats aan: mensen uit andere landen die wegens werk tijdelijk in Nederland verblijven. "Een Amerikaan kent geen marktplaats. Wat als je allemaal meubels koopt en vervolgens weer naar Amerika vertrekt? En je kunt moeilijk je bed eerder verkopen."

Zelf woonde David-Richard met z'n gezin een jaar lang in Zuid-Afrika, waar hij werkte als verhuurmakelaar. "Daar kwam ik al op het idee om meubilair te verhuren. Als je in het buitenland bent, voor een dergelijke periode, laat je niet alles verschepen, zoek je naar praktische oplossingen. En voor expats is wonen in een hotel ook geen optie."

Villa voor prins

En daar sprong Home Inspirations handig op in. Inmiddels is de ruimte in Almelo verdubbeld. Het gros van de ruimte bestaat uit distributiecentrum en kantoor, van waaruit de verhuur wordt gecoördineerd. "Onze klanten zijn heel divers", zegt David-Richard. "Van een Amsterdammer die in Assen wordt gestationeerd tot aan professoren en rechters voor het hooggerechtshof. We hebben zelfs al eens een villa voor een paar dagen ingericht voor een prins uit de Verenigde Arabische Emiraten, die hier moest zijn voor de nucleaire top. Maar het gros bestaat uit zakenmensen die tijdelijk, voor bijvoorbeeld een jaar, in Nederland komen wonen."

Traoré en Promes

Maar ook profvoetballers behoorden tot het klantenbestand, van Ajacied Bertrand Traoré tot voormalig FC Twente-speler Quincy Promes. "Profvoetballers hebben over het algemeen twee wensen: een XXL-bank en een grote televisie. Dat regelen we. We hebben ook eens een voetballer gehad die z'n bed naar de woonkamer had gesleept en de meubels had opgestapeld, om daar z'n televisie bovenop te zetten. Dan kun je wel nagaan dat de meubels daarna beschadigd zijn. Die verhuren we dan niet meer."

Lees ook: Voetballer Demy de Zeeuw vermarkt luxe lifestyle

Het meest bijzondere verzoek dat hij ooit kreeg? "Een Amerikaanse dame die hier een jaar kwamen wonen, wenste een kast voor haar 500 paar schoenen. Dus voor iedere dag twee paar schoenen. Die kast hebben we geregeld - een gigantisch ding."

Jacuzzi op het dak

Eigenlijk is niets te gek. "Als iemand een jacuzzi op het dak wil, kunnen we dat regelen. Al hebben we dat verzoek tot dusver nog niet gehad. Maar eigenlijk is alles mogelijk. Al zit daar natuurlijk wel een prijskaartje aan."

Voor 'enkele honderden euro's per maand' verzorgt het bedrijf al een compleet interieur. Inclusief woonaccessoires. Want ook al gaat het om verhuur: "We maken van een huis een thuis. In de stijl die de klant wil. Geen inrichting van ons is hetzelfde. Je kunt het, ook bij ons, zo duur maken als je wilt."

Outletwinkel

Inmiddels is Home Inspirations ook begonnen met een outletwinkel, pal naast het distributiecentrum. Daar verkoopt het bedrijf niet alleen nieuwe meubels, maar ook objecten die in nieuwstaat terugkeren. Tegen stuntprijzen. Of David-Richard weleens bij een meubelstuk vermeldt of het van een bekende voetballer is geweest? "Niet om iets te verkopen", zegt hij lachend. "Al zeg ik het er weleens terloops bij. Vinden mensen vaak leuk om te horen."

Ja, we voldoen aan iedere wens

Peter David-Richard, eigenaar Home Inspirations