Nieuws Actueel

Eerste Europese samenwerking voor Pokémon Go

Unibail-Rodamco, het grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedbedrijf in Europa, slaat de handen ineen met Niantic, Inc., uitgever en ontwikkelaar van Pokémon GO, in samenwerking met The Pokémon Company International. Unibail-Rodamco, een toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve en unieke sociale hubs, zal deze winter tot 1000 PokéStops en Gyms plaatsen in 58 van zijn centra in Europa. Dit is de eerste exclusieve samenwerking in de Europese winkelcentrasector.

De Ondernemer | Foto: ANP 14 januari 2017

Pokemon go 16

Met deze opvallende samenwerking onderscheidt Unibail-Rodamco zich wederom door het unieke karakter van zijn centra te onderstrepen door innovatie: het is de eerste keer in Europa dat winkelcentra de populaire Pokémon GO-game omarmen en een leuke ervaring geven met augmented reality, wat verder gaat dan winkelen.

Verrijken

"We zijn een historische samenwerking aangegaan met Niantic, om de ervaring van bezoekers in onze centra te verrijken met hun innovatieve augmented reality-games," legt Jean-Marie Tritant, Chief Operating Officer bij Unibail Rodamco, uit. "In 2014 werkten we samen om Ingress in onze centra te introduceren – Niantics eerste mobiele augmented reality-game voor meerdere spelers. Pokémon GO is wederom een voorbeeld van hoe Unibail-Rodamco innovatieve technologieën gebruikt om de klantervaring te verbeteren en sociale hubs te creëren waar mensen elkaar ontmoeten."

Leuke omgeving

"We hebben Pokémon GO ontwikkeld om mensen in beweging te krijgen in de echte wereld, samen te werken met anderen en de wereld om hen heen te verkennen en de samenwerking met Unibail-Rodamco geeft de Trainers een mooie locatie om elkaar te ontmoeten" aldus John Hanke, Chief Executive Officer, Niantic, Inc. "Alle deelnemende winkelcentra in Europa zullen een groot aantal PokéStops en Gyms aanbieden voor Trainers en hun vrienden zodat ze deze in een leuke omgeving kunnen ervaren."

Verheugd

"Na een ongelofelijk jaar voor Pokémon in 2016 zijn we zeer verheugd dat we samenwerken met een partner die spelers meer mogelijkheden kan bieden om Pokémon te vangen in hun winkelcentra", aldus Gaku Susai, VP London Operations, The Pokémon Company International.

Gerelateerde artikelen Pokémon redde het seizoen voor Kijkduinse ondernemersMeeliften op de PokémonhypePokémon Go voor ondernemers: 'Niet zeuren, grijp kansen'