Nieuws Actueel

Eerste Hema-producten in de schappen van Jumbo

Supermarktconcern Jumbo en winkelketen Hema hebben de eerste stap gezet in hun commerciële samenwerking. Vanaf donderdag is een deel van het Hema-assortiment verkrijgbaar bij de Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg.

De Ondernemer / ANP 6 februari 2020

Jumbo hema

Foto: Persbureau Jumbo

In november vorig jaar maakten de twee winkelketens bekend samen te gaan werken. Met het overbrengen van Hema-producten naar de Jumbo-schappen zijn de eerste stappen in de samenwerking gezet. ,,Perfecte zet van beide bedrijven. Perfect getimed, en zeer kansrijk,'' zei retailspecialist Hans van Tellingen destijds over het parnerschap. Marcom-expert Thijs van Dijk noemde de samenwerking 'eenzijdig', omdat vooral Jumbo ervan zou profiteren.

Lees ook: Van lokale groothandel tot landelijke supermarktgigant: het geheim van Jumbo

In de winkels van Jumbo liggen nu onder meer kookgerei, panty’s en sokken, schrijfgerei, theedoeken, glazen, feestartikelen en kaarsen van Hema. Komende anderhalf jaar zullen de producten van Hema stapsgewijs bij alle Jumbo-winkels in de schappen belanden.

Hema-topman Tjeerd Jegen is verheugd over deze eerste stap .,,En dit is nog maar het begin", benadrukt hij. ,,Het komende jaar bundelen we op meerdere fronten onze krachten met Jumbo." Volgens Jegen past de samenwerking in de strategie van Hema om uit te groeien tot wereldwijd merk.

Team Jumbo-Visma

De winkels hebben ook afgesproken dat Hema vier jaar cosponsor wordt van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. Tevens gaan zes stationszaken van Hema producten uit het etenswarenaanbod van Jumbo verkopen. Verder neemt Jumbo de komende tijd de huurcontracten van zeventien Hema-winkels over, voornamelijk in binnensteden.