Nieuws Actueel

Eigen wijnlabel voor Roosendaal

Sinds kort heeft Roosendaal een eigen wijnlabel, Vallée des Roses. John de Nijs, eigenaar van wijnbedrijf Winebizz in de Raadhuisstraat, heeft hiermee zijn droom waargemaakt, schrijft BN De Stem.

Cobine van der Louw 18 februari 2016

Vallee des roses roosendaal john de nijs winebizz wijnlabel wijnen

"Ik heb er al veel langer over nagedacht om een eigen wijnlabel te ontwikkelen. Maar eerst moest het bedrijf goed lopen. Ik zit sinds september 2014 in dit pand en wilde graag eerst mijn klantenkring verbreden en naam maken voordat ik deze stap zou nemen", zegt De Nijs.

MerlotHet label omvat drie soorten wijn: chardonnay, shiraz en merlot. De wijnen hebben karakteristieke kenmerken die horen bij respectievelijk de chardonnaydruif (lichte toets van hout), de shirazdruif (licht van kleur, maar stevig van smaak) en de ronde merlotdruif.

Alle drie de wijnen zijn toegankelijk en passen bij meerdere gerechten. "Dat was voor mij een vereiste. Het moeten wijnen zijn die een grote groep mensen aanspreken", geeft De Nijs als verklaring voor zijn keuze.

Goede grondHet gebied waar de wijnen vandaan komen, Languedoc-Roussillon, staat volgens De Nijs bekend om de goede grond en moderne manier van wijn maken. De ontdekking van het wijnhuis in het zuiden van Frankrijk is gedaan door een goede vriend van De Nijs, Sam Kalksma. "Hij belde me gelijk op om te zeggen dat hij de ideale wijn had geproefd voor een eigen label."

De bedenkers van deze wijn, wijncriticus Robert Joseph en wijnmaker Hugh Ryman, geven op het etiket achterop de fles aan dat deze wijn een voorbeeld is van 'het niet volgen van de kudde'. De Nijs: "Dit idee sluit helemaal aan bij mijn beleving van Roosendaal. Ik vind dat we trots kunnen zijn op onze stad. De stad heeft erg veel te bieden en verdient een eigen label."

AquarelDe Roosendaalse kunstenares Yvonne Telleman heeft de afbeelding op het etiket ontworpen. Een aquarel van een roos, waar met sierlijke letters de naam Vallée des Roses doorheen geschreven staat. Een groot schilderij van deze afbeelding hangt prominent in de winkel. Hier staan ook de flessen met het label Vallée des Roses. Ze zijn te koop voor 6,95 euro per fles.

Burgemeester Jacques Niederer onthult woensdag 2 maart officieel het Roosendaalse wijnlabel in Winebizz.