Nieuws Actueel

Eigenaar Witteveen Herenmode Apeldoorn moeten uitleggen dat hij niet failliet is

Toen Björn Tempelman van Witteveen Herenmode woensdag hoorde dat modeketen Witteveen failliet is, had hij wat uit te leggen. Dat schrijft Tubantia.

Jan Visser | Foto: Maarten Sprangh 28 juli 2017

Witteveen 1917 Bjorn Tempelman Apeldoorn

De telefoon bij Witteveen Herenmode aan de Hoofdstraat stond gisteren roodgloeiend nadat bekend was geworden dat de gelijknamige winkelketen een paar panden verderop failliet was verklaard. Witteveen Damesmode maakt volgens de berichtgeving deel uit van een winkelketen met in totaal 98 winkels en 400 werknemers die door het failissement op straat zouden komen te staan.

Niet failliet

De reactie van eigenaar Björn Tempelman van het gelijknamige Witteveen Herenmode laat aan duidelijkheid niets te wensen over. ,,Witteveen Herenmode is niet failliet. We zijn hartstikke open en hebben de wintercollectie al binnen." Op Facebook meldde hij dan ook dat de enige overeenkomst tussen de twee modezaken de naam Witteveen is en dat het bericht de damesmodezaak verderop in de Hoofdstraat betrof.

Lees ook: Witteveen failliet ondanks opleving winkelstraten

,,We zijn aan het eind van de uitverkoopperiode en krijgen veel klanten die juist nu willen profiteren van de zomeraanbiedingen."

Koopjesjagers

De drie medewerkers van Witteveen 1917 komen in deze periode handen tekort om koopjesjagers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Trots toont Björn Tempelman de inmiddels binnengekomen wintercollectie. Björn vertegenwoordigt de derde generatie Tempelman. Hij ziet met vertrouwen de toekomst van het familiebedrijf tegemoet, dat sinds de jaren '80 een nieuwe eigenaar kreeg.

Jubileum

Dit jaar bestaat Witteveen Herenmode precies honderd jaar en is daarom omgedoopt tot 'Witteveen 1917'. Grondlegger Willem Witteveen opende zijn zaak in 1917 in het pand aan de Hoofdstraat en begon met de verkoop van herenkleding. Na de oorlog werd het bedrijf overgenomen door zijn zoons Arnold en Piet. In de jaren '80 verkochten die het aan Frans Straatsburg, met als huidige eigenaar Björn Tempelman.