Nieuws Actueel

Elon Musk belooft bewogen Twitter-deal vrijdag af te ronden

Elon Musk heeft beloofd om de bewogen aankoop van socialmediaplatform Twitter aanstaande vrijdag definitief af te ronden. Hij deed die toezegging in een videovergadering met bankiers die miljarden uitlenen voor de financiering van de deal, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

ANP 25 oktober 2022

ANP251022197 1

Musk kondigde in april aan Twitter voor 44 miljard dollar te willen kopen, maar wilde later van die deal af. Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde 's werelds rijkste persoon weer van gedachten en zei hij de berichtendienst voor het afgesproken bedrag te willen inlijven.

De rechter had de rechtszaak al tot 28 oktober gepauzeerd omdat Musk erop rekende Twitter op die dag te kunnen kopen. Daarvoor zou hij nog 13 miljard aan krediet moeten krijgen van een groep banken, geleid door Morgan Stanley.

Binance

Bankiers hebben de afgelopen dagen de definitieve overeenkomst over die lening opgesteld, die nu nog moet worden ondertekend. Daarna wordt het geld daadwerkelijk overgemaakt naar Musk voor de aankoop van Twitter.

Naast Musk steken andere investeerders miljarden dollars in de overname van Twitter, zoals de oprichter van softwarebedrijf Oracle Larry Ellison en het cryptobedrijf Binance. Een van de huidige aandeelhouders, prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië, wil zijn belang in Twitter van net geen 4 procent houden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws