Nieuws Actueel

Faillissementsaanvraag modewinkels Miller&Monroe

Vlak nadat voor de Duitse tak van Vidrea Retail, waar 170 winkels van Miller&Monroe onder vallen, uitstel van betaling werd aangevraagd hebben schuldeisers in eigen land ingezet op het faillissement van de Nederlandse tak, melden vakmedia.

Redactie De Ondernemer / FD 19 maart 2019

Failissementen regelgeving lager cpb nederland bankroet

In een periode waarin bekende winkelketens als Intertoys en Coolcat met faillissementen te maken kregen, lijkt nu ook het doek te vallen voor Miller&Monroe. De modeketen is eigendom van de ondernemersfamilie Hes, die twee jaar geleden in ons land, maar ook in Duitsland en Oostenrijk honderden failliete winkels van Charles Vögele hebben overgenomen.

Vidrea Retail, waartoe Miller&Monroe maar ook Witteveen behoort, heeft een verleden met betalingsachterstanden en klachten daarover van leveranciers en verhuurders. Een jaar geleden waren het twee vastgoedbedrijven die daarover een procedure wilden starten, maar nadat het verschuldigde bedrag alsnog werd betaald, werd de faillissementsaanvraag weer ingetrokken. De huidige zou ook gaan om achterstallige huur.

Lees ook: Redder van failliete winkels vraagt nu ook uitstel van betaling aan

De faillissementsaanvraag, ingediend door Bierens Incasso Advocaten namens twee leveranciers van Vidrea Retail, wordt naar verwachting volgende maand behandeld. “Ik ben al twee jaar bezig voor verschillende cliënten om geld bij Vidrea te incasseren”, zegt advocaat Bart van Onna in het FD.

Een woordvoerder van Vidrea Retail bevestigt in hetzelfde artikel in het FD dat 'er nog een conflict met een verhuurder loopt'. Die grijpt volgens hem regelmatig naar een faillissementsaanvraag om druk te zetten. Het bedrijf achter Miller&Monroe en Witteveen betaalt wekelijks voor ‘honderdduizenden euro’s’ aan rekeningen, benadrukt hij. “Dan kan het natuurlijk altijd zo zijn dat een aantal rekeningen niet binnen de betalingstermijn wordt betaald, maar daar zijn dan meestal redenen voor.”

Lees ook: Kledingwinkelketen CoolCat vraagt faillissement aan