Video Familiebedrijf

Achter de schermen bij de Chateau Meiland-video

Op naar Frankrijk, naar Chateau Marillaux van de familie Meiland in Beynac, op een uurtje of negen rijden van Utrecht. Presentator, cameraman en productieleider hebben de ondernemersprijs 'Over de Grens Award 2019' bij zich om die te overhandigen aan Martien en Erica Meiland. Zij spelen de hoofdrol in een speciale aflevering van onze videoserie Werkverkeer, waarin ondernemers in een altijd toepasselijke auto instappen om te vertellen over hun bedrijf, marktontwikkelingen en plannen voor de toekomst. Een bijzondere opnamedag in tien foto's.

Presentator: Roland Tameling / Camera & Edit: Patrick Johannes 26 december 2019

Meiland Over De Grens Award

08.35 uur

Als het ons is gelukt om bijzondere ondernemers als Martien en Erica Meiland in te willen laten stappen voor Werkverkeer, zoeken we daar natuurlijk een bijzondere, opmerkelijke auto bij. En die vonden we na een aantal telefoontjes dankzij Richard Ausems, die op een klein uurtje rijden van Chateau Marillaux woont en ons best wil helpen. Hij is de trotse eigenaar van deze 'kattenrug', een Volvo uit 1957. Tevredenheid troef bij Werkverkeer-presentator (en AD Auto-journalist) Roland Tameling; hij plakt er de magneetsticker Werkverkeer op.

08.55 uur

Belangrijk deel van de voorbereidingen is ook de techniek: hier heeft cameraman Patrick Johannes de auto reeds 'behangen' met beeld- en geluidsapparatuur, om die daarna ter plekke uitvoerig te testen.

09.40 uur

Na een kop koffie (het was immers nog geen 11.30 uur) en de eerste verhalen van Martien, Erica en Maxime Meiland over hun leven in Frankrijk en succesvolle realitysoap op SBS6, het videoscript doornemen en direct de eerste enthousiaste ondernemersverhalen van Erica opnemen. En ze bevestigt, het chateau is inderdaad tot 2023 volgeboekt.

10.15 uur

Terwijl de drone van cameraman Patrick boven het chateau hangt voor prachtige filmbeelden van het vertrek, stappen Martien en Erica Meiland in, wordt het geluid getest en start presentator Roland de auto.

11.50 uur

Na een ongeveer anderhalf uur durende autorit door de omgeving retour Chateau Marillaux. Onderweg nog even gestopt bij de boulangerie voor stokbrood bij de... ehh, wijn.

12.05 uur

En ja, het is 11.30 uur geweest dus...

12.55 uur

Een onverwachte wending voor de familie Meiland in het videoscript: presentator Roland verrast Martien, Erica en Maxime in het chateau met de 'Over de Grens Award 2019', de prijs voor succesvolle Nederlandse ondernemers in het buitenland, die door hun marketing en PR als voorbeeld voor anderen fungeren.

13.10 uur

Dat vráágt om nog een flesje La famille Meiland en een toost op de gewonnen ondernemersprijs, die een plek krijgt naast die andere gewonnen award, de Gouden Televizier Ring (toch? zie video...).

13.55 uur

Als we er dan toch zijn: voor thuis aan de muur natuurlijk, de familiefoto. V.l.n.r. Roland Tameling (presentator), Robert van den Ham (productieleider), Nadège Coffinet (schoonmaakster/huishouding chateau), Erica, Martien en Maxime Meiland.

De Werkverkeer-video met Martien en Maxime Meiland nog niet gezien? Kijken, kijken, kijken...