Nieuws Familiebedrijf

Brielse Tuinderij Vers wint Rotterdamse Ondernemersprijs

Met 350 werknemers is Tuinderij Vers qua werkgelegenheid het grootste bedrijf in Brielle. Burgemeester en wethouders zijn apetrots op de onderneming, die de Rotterdamse Ondernemersprijs won. Zo schrijft het AD Voorne-Putten.

Suzanne Eijgenraam | Foto: John de Pater 29 november 2017

Tuinderij vers prijs

Het groenteverwerkingsbedrijf aan de Kloosterweg telt 11.000 vierkante meter. Iedere week komt er 200 ton aan groente binnen, die er gesneden, gemengd en verpakt worden. Tuinderij Vers levert zo wekelijks 700.000 verpakkingen aan onder andere Albert Heijn en HelloFresh.

Gisteren was het er feest. Felicitaties van bijvoorbeeld het hoofdkantoor van Albert Heijn en het Brielse stadhuis. Wethouder André Schoon was maandagavond aanwezig bij de uitreiking. ,,De winst is verdiend. We vinden het een topprestatie’’, zegt hij.

Lees ook: Hoe groente- en fruithandel Aartsenfruit zelfs na 110 jaar nog groeit

Werkgelegenheid

Want Tuinderij Vers is belangrijk voor Voorne-Putten. Het bedrijf zorgt voor werkgelegenheid en gebruikt zoveel mogelijk lokale producten. Paprika, komkommer, courgette en boerenkool komen, zeker in de zomer, vaak van het eiland. ,,Van oudsher is dit echt een tuinbouwgebied. Daar maken wij gebruik van’’, zegt directeur Edwin Noordermeer.

Tuinderij Vers meldde zichzelf aan voor de verkiezing, die eerder is gewonnen door bedrijven als Schmidt Zeevis, Coolblue en Kamera Express. Het juiste moment, legt Noordermeer uit, want de afgelopen twee jaar is de omzet verdubbeld. De concurrentie kwam van gevelplatenbedrijf Aldowa en softwarebouwer WeAreReasonable People. Het bedrijf wist zich te onderscheiden door overwonnen tegenslagen, zoals een brand en het verlies van de grootste klant. Daarnaast benadrukte Tuinderij Vers dat het door gezonde producten, als pompoenspaghetti en groentefriet, een belangrijke maatschappelijke rol speelt.

Familiebedrijf

Bij het familiebedrijf staat nu de tweede generatie aan het roer. Jaap Varekamp richtte het bedrijf in 1986 op; vier jaar later kwam Cor Noordermeer erbij. In 2000 namen zoon Edwin Noordermeer, schoondochter Simone Varekamp en Rob Witmer het stokje over. Noordermeer nam ervaring mee die hij als accountmanager bij de Rabobank had opgedaan. Bijvoorbeeld bedrijfsovernames. ,,Je ziet vaak dat de jonge garde denkt het beter te weten, terwijl ouderen aan normen en waarden vasthouden.’’

Daar hebben ze bij Tuinderij Vers rekening mee gehouden. De oude garde werkt er nog altijd. Varekamp sorteert de post, Noordermeer werkt dagelijks een paar uur in de productie. ,,Ze vinden het leuk. Ik hoop dat ze nog lang blijven.’’ Elk personeelslid krijgt nog een gebakje. ,,Voor onze mensen is het fantastisch’’, zegt Noordermeer. Hij hoopt van de overwinning te kunnen profiteren.

De oude garde werkt hier nog altijd. Ze vinden het leuk. Ik hoop dat ze nog lang blijven.

Edwin Noordermeer, Tuinderij Vers