Nieuws Familiebedrijf

Deze zussen startten een Griekse snackbar met afhaal- en bezorgdienst

De zussen Grisavalandou en Irini Dimitriou, die opgroeiden in een horecagezin, wilden samen een eigen restaurant starten. Geen gewoon Grieks restaurant, maar een Griekse snackbar met een afhaal- en bezorgservice. Na wat onderzoek kwamen ze uit in Woerden, waar zoiets nog niet bestond.

Bert van der Hoogen | Foto: Peter Franken 5 april 2017

Grieks 7

In maart 2015 ging in de wijk Molenvliet hun snackbar Greek Corner open. Een bedrijfsplan vonden ze niet nodig, want ze wisten precies wat ze wilden en hadden aan een klein budget en de steun van hun ouders voldoende om te beginnen. Grisavalandou Dimitriou: "Dit is helemaal wat we wilden. We maken grote gerechten voor kleine prijsjes. We hebben al iets vanaf 5 euro. We hebben 43 Griekse en een paar Hollandse snacks."

De inrichting is nog niet helemaal zoals ze voor ogen hebben. Irini Dimitriou: "We willen de keuken naar achteren verplaatsen en er moeten nog plavuizen op de vloer. Verder willen we het zo houden. De meeste Griekse restaurants hebben een druk interieur. Dat willen wij juist niet."

De volledige naam is Greek Corner To Go, want bij de start hadden ze al bedacht te gaan bezorgen. Sinds december 2015 is de website online en hebben ze drie bezorgers vast in dienst. Grisavalandou: "In Utrecht bezorgen al veel horecazaken, dus er is behoefte aan. Het gaat ontzettend goed. Vooral in de weekenden is het druk."

Wij maken grote gerechten voor kleine prijsjes

Grisavalandou Dimitriou