Aangeboden door Eijssink Schoon & Groen

Branded Content Familiebedrijf

'Als je bedrijfspand binnen netjes is, moet de buitenkant dat ook zijn'

Eijssink is al meer dan dertig jaar een begrip in Twente, de Achterhoek en ruime omtrek. Waar Helmuth Eijssink ooit begon met ‘emmer en spons’, is het inmiddels een bloeiend bedrijf met bijna honderdvijftig man in dienst.

Anke Derkse 4 mei 2021

Eijssink Schoon portret

Helmuth Eijssink is een begrip in de Achterhoek met zijn bedrijf dat naast schoonmaak nu ook groen en hekwerk verzorgt. Foto: Lars Smook

Dag in dag uit zijn ruim honderdveertig medewerkers in de weer om zowel bedrijfspanden als instellingen van binnen én van buiten professioneel schoon te maken. Eijssink Schoon besloot drie jaar geleden om het bedrijf uit te breiden met Eijssink Groen. ,,Het was voor ons een logische stap om onze klanten een volledige service te bieden”, aldus Eijssink. ,,Immers, als je pand vanbinnen netjes is, wil je dat ook aan de buitenkant uitstralen. Na een lange zoektocht vonden we een waardige hovenier waarmee we de groene tak konden uitbreiden.”

Groenonderhoud

Dat het een gouden greep was, blijkt wel uit de vele opdrachten die Eijssink Schoon & Groen sindsdien binnenhaalde op het gebied van groenvoorziening. Uiteraard heeft het bedrijf hiervoor extra medewerkers aangetrokken die geschoold zijn op dit vlak. Eijssink: ,,We selecteren deze medewerkers op een brede inzetbaarheid, zodat zij op de wat rustiger momenten qua groenonderhoud zich ook nuttig kunnen maken in onze schoonmaaktak. Zo hoeft niemand bij ons een dag zonder werk te zitten.”

"Hekwerk aanleggen is voor ons een logische volgende stap"

Helmuth Eijssink

Uitbreiding met hekwerk

Een logische volgende stap in de ontwikkeling van Eijssink was dat bedrijven en particulieren vroegen of er om en bij hun buitenterrein een hek kon worden geplaatst. ,,In 2019 hebben we het eerste hekwerk geplaatst bij een klant. Andere klanten begonnen er ook naar te vragen en op dit moment hebben we een mooie orderportefeuille voor hekwerk en plaatsen we meerdere keren per week ergens een hek. Dat varieert van een enkel hek, een poort of een schuifpoort, tot een volledige omheining van een groter terrein. Voor omvangrijke projecten hebben we zelfs een wachttijd die kan oplopen tot vier weken. De aanvragen lopen prima en we zijn dus erg tevreden met deze uitbreiding.” Ook hiervoor zijn ter zake kundige medewerkers aangetrokken. In totaal heeft Eijssink nu tien medewerkers in dienst die gespecialiseerd zijn in groen en hekwerk.

De hekken die Eijssink plaatst komen van marktleider Van Merksteijn Fence uit Almelo. ,,Doordat dit een vertrouwd bedrijf is hier uit onze eigen regio, zijn de lijntjes kort en is het erg prettig samenwerken. Wij werken voornamelijk met het oersterke dubbelstaafs geruite hekwerk. Daarbij kunnen we desgewenst het hekwerk meteen bekleden met hedera, waardoor het een mooie groene uitstraling krijgt.

"Voor onze klanten blijven we laagdrempelig en ze lopen gemakkelijk bij ons binnen voor een kop koffie"

Helmuth Eijssink

Familiebedrijf uit Hengelo

Het kantoor vind je niet op een bedrijventerrein, maar gewoon midden in het stadscentrum van Hengelo. ,,Daar hebben we twaalf jaar geleden bewust voor gekozen”, vertelt Eijssink. ,,Zo’n bedrijventerrein is in de avonduren geen fijne plek om te zijn. Bovendien zijn we echt een bedrijf dat letterlijk midden in de samenleving staat. Op ons kantoor werken drie mensen, waaronder mijn vrouw. Zo blijven we voor onze klanten laagdrempelig en lopen ze gemakkelijk even bij ons binnen om hun wensen te bespreken en een kop koffie te drinken. Uiteraard hebben we ook een bedrijfsruimte waar alle benodigde materialen staan die onze medewerkers dagelijks nodig hebben op de projecten waar ze op dat moment werkzaam zijn.”

Sinds een jaar werkt ook zoon Henk-Jan Eijssink in het bedrijf. Met zijn afgeronde hbo-opleiding Facilitair Management is hij een perfecte aanvulling voor de organisatie. Hij assisteert de objectleiding bij Schoon en heeft commerciële affiniteit voor groen en hekwerk. Voor zijn vader is dat een prettig idee; zo is de voortgang van het familiebedrijf gewaarborgd. In de toekomst zal Eijssink Groen & Hekwerk net zo’n begrip in de regio worden als Eijssink Schoon al decennialang is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eijssink Schoon & Groen. Kijk voor meer informatie op eijssink.nl