Nieuws Familiebedrijf

Hengelose speciaalzaak Holtkamp Lederwaren verhuist naar Wemenstraat

Holtkamp Lederwaren vertrekt uit de Marktstraat en kiest voor de Wemenstraat. Maret Holtkamp voelt zich daar nu al helemaal thuis. Volgende week woensdag is de opening, weet De Stentor.

ANNE VELTHAUSZ | Foto: Lars Smook 28 september 2017

Maret holtkamp lederwaren tassen

De tassenwinkel van Holtkamp verhuist naar de Wemenstraat. "Daar zitten veel mooie winkels van kleine zelfstandigen. Wij passen daar goed tussen'', vindt Maret Holtkamp (46). Kom bij haar niet aan met klaagzang over de binnenstad. "Onze stad heeft zo veel mooie winkels van kleine zelfstandigen. Daar ben ik trots op. Mensen van buiten Hengelo komen daarvoor speciaal hier naar toe."

Lees ook: Hengelo heeft meer ambachtelijke- en speciaalzaken nodig

Naaimachines

De tassenwinkel aan de Marktstraat is een voorbeeld van zo'n speciaalzaak. Als peuter kroop Maret Holtkamp al tussen de stellingen met tassen. Ze groeide op in de winkel van haar ouders, die toen aan de Industriestraat was gevestigd. Het was een winkel met tassen en naaimachines. Het gezin woonde boven de zaak.

Eyecatchers

Twintig jaar geleden werd Holtkamp Lederwaren aan de Marktstraat geopend. Maret runt de zaak nu. Moeder Holtkamp helpt nog regelmatig een handje bij de verkoop van tassen, van functioneel tot echte eyecatchers, rugtassen, koffers, reistassen, lederwaren en accessoires van leer. Naaimachines worden al lang niet meer verkocht, maar nog steeds komen mensen van heinde en verre hun kapotte naaimachines brengen. Pa Holtkamp repareert ze dan.

Leegstand

De verhuizing heeft niet te maken met de leegstand aan de Markt of het feit dat de Marktstraat de afgelopen vijftien jaar is achteruit gehold als winkelstraat, benadrukt Maret Holtkamp. "Destijds waren er enkele mooie modezaken gevestigd aan de Marktstraat, nu jammer genoeg niet meer. Het mooie van de Wemenstraat is dat daar wél veel ambachtelijke winkels en modezaken van kleine zelfstandigen zitten. Het is een prachtige locatie. Maar het belangrijkste is dat we hard toe waren aan een groter pand. We beschikken straks over 30 procent meer ruimte. Ik kan de collectie mooier uitstallen. Ook de etalages zijn een stuk breder.''

Martbezoekers

Het pand is verbouwd. Komend weekend is de verhuizing. "Ja, het gaat goed met de onderneming'', zegt Holtkamp tevreden. "Wij hebben het pand gekocht. We zitten in de voormalige winkel van Aïda, naast Stravinski. Een prachtige plek, dicht bij de Markt. Fijn, want veel vaste marktbezoekers lopen op woensdag en zaterdag ook even bij onze winkel naar binnen.''

We beschikken straks over 30 procent meer ruimte. Ik kan de collectie mooier uitstallen.

Ondernemer Maret Holtkamp