Nieuws Familiebedrijf

'Het knopenwinkeltje' doorstaat corona en gaat na ruim 30 jaar vrolijk verder

,,We worden soms ‘het knopenwinkeltje’ genoemd omdat we zo'n gigantische knopencollectie hebben”, vertelt Martijn de Korte, eigenaar van Ria's Fournituren in de Utrechtse Zakkendragerssteeg. Hij verkoopt ook veel soorten garen, naalden, stoffen, scharen, ritsen en wol. Dit authentieke ‘knopenwinkeltje’ bestaat al meer dan 30 jaar. Een kijkje achter de schermen.

Sammy Shawky (AD) 10 februari 2021

Knopenwinkeltje ria fournituren utrecht corona

Martijn de Korte nam Ria's Fournituren in 2019 over van zijn moeder. Foto: Sammy Shawky

,,We hebben ook gerecycled garen en knopen, om mensen veel keus te bieden. Het is een heel compleet assortiment voor zo'n klein winkeltje”, zegt De Korte in gesprek met AD. Door de lockdown is de zaak nu tijdelijk dicht, maar sinds woensdag (10 februari, red.) is het wel mogelijk om spullen die je in de webshop bestelt in de winkel op te halen. ,,Klanten willen onze spullen vaak zien en voelen, dus dat is lastig. Maar het is heel fijn om iedereen weer even te kunnen zien!”

Weinig vergelijkbare winkels in Nederland

Ria’s Fournituren werd ruim dertig jaar geleden niet geheel verrassend opgericht door Ria, de moeder van De Korte. ,,Zij heeft er tot 2019 gewerkt en toen nam ik het over”, vertelt hij. ,,Ik wilde echt niet dat het zou verdwijnen, dat zou zonde zijn. Er zijn nog maar weinig van dit soort winkels over in Nederland.”

"Vroeger was kleding duurder dus was het handig om zelf dingen te kunnen maken en repareren"

Martijn de Korte, eigenaar Ria's Fournituren

Hobby's als borduren en naaien zijn weer opgepakt

De ondernemer vertelt dat er door de jaren heen wel veel is veranderd. ,,Vroeger was kleding duurder dus was het handig om zelf dingen te kunnen maken en repareren. Nu komen er vaker klanten die iets leuks of unieks willen maken.” Tijdens corona pakten ook veel mensen hun hobby's weer op, zoals borduren, macramé of naaien.

,,We hebben veel vaste klanten die blij zijn dat ze ook nu nog bij ons kunnen bestellen”, vertelt De Korte. ,,Als mensen ergens niet uitkomen, kunnen ze altijd bellen, we helpen graag!” En waar je aan moet denken qua prijzen? ,,Het begint bij een dubbeltje en kan oplopen tot over de honderd euro. De grotere uitgaven zijn bijvoorbeeld een echt goede stoffenschaar of een mooie, luxe naaidoos.”

Lees ook: Ook voor de kleermakers en fietsmakers die nog wél open zijn is de lockdown een strop

De winkel onderscheidt zich volgens De Korte door de focus op kwaliteit en het grote assortiment, maar vooral door het persoonlijk contact. ,,We denken mee en maken altijd een praatje, we willen dat iedereen tevreden de deur uitloopt.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.