Video Familiebedrijf

Glazeniers én partners: Peter en Bianca Ulle toveren al twintig jaar met glas in lood

Samenwerken aan een ambacht en tegelijk al jaren man en vrouw: Peter en Bianca Ulle bewijzen dat het kan. Met hun bedrijf Het Glazen Ambacht veranderen ze gewone deuren in kunststukjes van glas-in-lood.

Van onze redactie 25 mei 2023

Aan het begin van deze eeuw kochten Peter en Bianca Ulle een oud jaren 30-huis met glas-in-loodramen. ,,Ik dacht toen bij mezelf: dat wil ik wel zelf restaureren”, vertelt Peter in de derde aflevering van Oog van de Meester, de nieuwe videoserie van De Ondernemer waarin de schoonheid van het ambacht centraal staat.

Lees ook: Floris Postmes (21) leerde zichzelf het ambacht en maakt nu messen van duizenden euro's

Begonnen met restauratie van kerk

Het ondernemersverhaal leest verder als een jongensboek: Peter volgde een cursus, kocht zijn spullen en liep daarna nietsvermoedend door Amsterdam. Bij een oude kerk keek hij omhoog naar de vervallen glas-in-loodruiten. ,,De koster vroeg of ik iemand wist die dat kon maken. Dat kan ik wel, zei ik. De volgende dag meldde ik me bij de Kamer van Koophandel, want deze opdracht smaakte naar meer.”

"We zijn nog steeds getrouwd. Dat is wel uniek toch, als je zo lang op elkaars lip zit"

Bianca Ulle

Al snel hielp Peters vrouw Bianca steeds vaker mee, waarna het stel besloot om samen verder te gaan in het bedrijf. Ondertussen maken ze met hun bedrijf Het Glazen Ambacht al twintig jaar glas in lood, met een specialisatie in ensuitedeuren. ,,Ik ben er trots op dat we de zaak samen hebben opgezet. Dat het goed loopt en we eigenlijk alleen maar tevreden klanten hebben”, vertelt Bianca in de video. Lachend voegt ze toe: ,,We zijn nog steeds getrouwd. Dat is wel uniek toch, als je zo lang op elkaars lip zit.”

Lees ook: Wybe van der Gang maakt horloges zoals niemand dat in Nederland kan: ‘Dit kom je bij geen enkel merk tegen’

Oog van de Meester

In Oog van de Meester worden in vier mini-documentaires de drijfveren van vijf ambachtslieden achterhaald en wordt de vraag beantwoord waarom iemand besluit zijn of haar leven te wijden aan het maken van één enkel product, maar dan wel op topniveau. Naast glazeniers Peter en Bianca Ulle zijn dat hoedenmaker Berry Rutjes, messenmaker Floris Postmes en horlogemaker Wybe van der Gang.

Lees ook: Van bruiden, ministers, tot koningin Máxima: Berry Rutjes maakt hun hoeden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws