Nieuws Actueel

Festival als speeltuin voor innovaties

De Ondernemer 6 januari 2016

Inno Fest Eurosonic

InnoFest is meer dan een festival, het is namelijk ook een "speeltuin voor vernieuwende, duurzame en maatschappelijke ontwikkelingen", meldt het Dagblad van het Noorden. Tijdens Eurosonic wordt het festival gelanceerd.

Op InnoFest worden prototypes en experimentele technieken uitgeprobeerd. Zo wordt er gekeken naar de verduurzaming van afval, water, elektricitieit en voedsel.

Acht noordelijke festivals zitten achter InnoFest: Into the Great Wide Open, Welcome to The Village, Oerol, Eurosonic/Noorderslag, TT Assen, Noorderzon, Festival der Aa en Paradigm. De initiatiefnemers zien festivals als tijdelijke minimaatschappij, waardoor het een goede omgeving is om experimentele technieken uit te proberen.

Ondernemers, studenten en uitvinders mogen tijdens het festival op de terreinen van de deelnemende festivals hun nieuwe ontwikkelingen uitproberen.

Lancering InnoFest wordt op donderdag 14 januari tijdens Eurosonic bij de European Production & Innovation Conference in De Oosterpoort gelanceerd.