Video Actueel

Fleur en Charlotte Melkert (Equalture): 'Als startup zoeken wij juist senior personeel'

Het gaat goed met Equalture, het Rotterdamse techbedrijf met matching-software voor recruiters. Investeringsfondsen uit het buitenland melden zich en er is groei, ook qua menskracht. En ook daarbij maken Fleur en Charlotte Melkert (22) als startup een minder gebruikelijke keuze: voor louter senior, ervaren collega's. Kijk mee naar 'Werkverkeer'.

ROLAND TAMELING (PRESENTATOR) EN MARK VAN BINSBERGEN (CAMERA/EDIT). MET DANK AAN HYUNDAI NEDERLAND. 3 maart 2019

P1780136 MOV09 45 18 09 Still001

Op het gebied van recruitmenttechnologie zijn er op het momentveel interessante startups actief. Equalture bijvoorbeeld, van de disruptive tweeling Fleur en Charlotte Melkert. Equalture is een screening- en matchingtool met één heldere missie: het bieden van een eerlijke kans om werkzoekenden te koppelen aan het juiste bedrijf. En die missie is volop aan het slagen, blijkt onder andere uit de groei in menskracht. Equalture verwacht dit jaar het personeelsbestand verder uit te kunnen breiden met maandelijks zeker twee nieuwe collega's.

''Veel startups nemen junior-mensen aan, maar wij hebben gezegd, we gaan voor iedere tak van ons bedrijf juist voor de inzet van senior, van ervaren mensen. Ook omdat we daar zelf van kunnen leren'', vertelt de tweeling in deze aflevering van 'Werkverkeer'.

VIDEOSERIES OP 'DE ONDERNEMER'

Elke twee weken is er op deondernemer.nl, en natuurlijk via onze social media-kanalen, een (altijd ondertitelde) aflevering van 'Werkverkeer' te zien, gepresenteerd door Roland Tameling. Naast 'Werkverkeer' volgen meerdere nieuwe videoseries op deze website, waaronder 'EenmansZaken' over zzp'ers, 'Startup Stories' over - inderdaad - startende ondernemers en 'Over de Grens', waarin ondernemers aan het woord komen over hun stappen naar het buitenland.