Nieuws Actueel

FNV: op zeer korte termijn nieuwe acties bij PostNL

Vakbond FNV gaat op "zeer korte termijn" actievoeren bij PostNL, laat een woordvoerster weten. Hoe die eruit komen te zien kon ze nog niet zeggen. "We bereiden acties voor die mogelijk zijn volgens het vonnis van de rechter."

ANP 28 november 2022

ANP281122157 1

Eerder staakte FNV de onderhandelingen met PostNL over een nieuwe cao, waarna de bond acties aankondigde. De post- en pakketbezorger spande daarop een kort geding aan. De rechter stond acties enkel toe zolang het bezorgen van essentiële post niet wordt verstoord, zoals rouwkaarten en medische brieven.

"Staken wordt werknemers nu heel moeilijk gemaakt, ze hebben het gevoel dat ze monddood zijn gemaakt. Wij lopen tegen allerlei grenzen aan wat mogelijk is qua stakingsacties", aldus de woordvoerster van FNV.

De vakbonden CNV en BVPP voeren maandagmiddag overleg over eventuele acties bij PostNL. "Wij zijn nu met de bond BVPP een actiecomité aan het samenstellen", zegt een woordvoerder. CNV liet vrijdag weten "het helemaal gehad" te hebben met PostNL, na mislukte cao-gesprekken. Het laatste bod van het bedrijf zou zo laag zijn dat de bonden het "niet eens aan hun leden wilden voorleggen".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws