Nieuws Actueel

Foodhall 88 keert terug in Tilburgse spoorzone

De locatie was al opgegeven, toch keert Foodhall 88 voor drie maanden terug op de oude locatie in de Spoorzone. Van begin oktober tot eind december staan de 'creatieve eet- en drankkraampjes' weer in Gebouw 88, schrijft het Brabants Dagblad.

Bas Vermeer 13 september 2016

Tilburg foodhall

De timing kon niet beter, aldus medeorganisator Erwin Schellekens. Eind april sloot de Foodhall de deuren. "En voor de eigenaren van de rollende keukens begint dan het festivalseizoen, dus was het toch geen optie om in de zomermaanden door te gaan. Gebouw 88 heeft geen terras, maar in de wintermaanden heb je dat ook niet nodig."

Oude bekendenVerschillende oude bekenden keren terug: Smeer 'm, Pura Vida, De Kleinste Soepkraam en Bakboord. "Hier en daar met een gewijzigd concept."

De Foodhall moest Gebouw 88 verlaten en was al op zoek naar een nieuwe plek: het leegstaande pand van de V&D werd geopperd als 'droomlocatie'. De gemeente zoekt voor Gebouw 88 een ontwikkelaar die het pand verbouwt en verhuurt als Ondernemershuis. Die zoektocht duurt langer, de Foodhall werd gevraagd om tot die tijd terug te keren.

Eind april konden de ondernemers terugblikken op een succesvolle eerste editie. Met 300 tot 500 bezoekers per avond, een paar maanden op een rij. Al vrij snel besloot de organisatie om naast de vrijdag en zaterdag ook op zondag de deuren te openen. Tijdens de komende editie is op donderdag 6 oktober het openingsfeest, daarna is de Foodhall ieder weekeinde op vrijdag, zaterdag en zondag open. Op zondag 19 december voor het laatst.

Achter de schermen wordt ook al nagedacht over een derde editie, de zoektocht naar een locatie duurt voort.