Nieuws Actueel

Franse autobouwers introduceren nieuwe bedrijfswagens

Citroën komt met een geheel vernieuwde versie van de Jumpy bedrijfswagen. Bij Peugeot loopt binnenkort de nieuwe Expert van de band.

Van onze redactie 1 april 2016

Citroen

De Citroën Jumpy werd in 1995 gelanceerd en sindsdien werden er zo’n 600.000 exemplaren verkocht. "De nieuwe Jumpy is ontworpen met in het achterhoofd de termen efficiency en ergonomie om zoveel mogelijk gebruiksgemak en veiligheid te bieden", aldus Citroën.

Het aanbod lichte bedrijfswagens van Citroën bestaat nu uit vier verschillende auto’s: Nemo, Berlingo, nieuwe Jumpy en Jumper.

Het nieuwe modulaire platform zorgt bij de nieuwe generatie Jumpy’s voor een betere constructie die ruimte biedt voor nog meer praktische bruikbaarheid, meer comfort en meer veiligheid. Hij is voorzien van alle nieuwste rijhulptechnieken en uitgerust met zuinige motoren.

De Jumpy richt zich op een brede groep zakelijke gebruikers (bouwvakkers, koeriersdiensten, hulpdiensten, overheid) en is verkrijgbaar als bestelwagen, combi, dubbele cabine en plancher-cabine. Hij is er in 3 lengtes (XS: 4,60 m, M: 4,95 m en XL: 5,30 m) zodat de klant de auto kan kiezen die bij zijn activiteiten en zijn wensen past.

De Peugeot ExpertDe nieuwe Peugeot Expert benadrukt de dynamische vernieuwing van het aanbod en de ontwikkeling van de commerciële koers van het merk op de bedrijfswagenmarkt. "De nieuwe designtaal van Peugeot geeft de auto een sterke eigen persoonlijkheid die soliditeit, hoogwaardige kwaliteit en moderniteit uitstraalt", zo meldt Peugeot in een persbericht.

De nieuwe Peugeot is volledig nieuw ontworpen en profiteert volledig van de voordelen van het modulaire platform EMP2: compacte afmetingen, gewichtsbesparing, efficiënte motoren met een CO2-uitstoot vanaf 133 g/km, hoge kwaliteit. Hij is leverbaar met voor dit segment innovatieve voorzieningen, zoals de handsfree schuifdeuren, de flexibele in te richten cabine met de Moduwork-scheidingswand, Active Safety Brake, de achteruitrijcamera met VisioPark en het Connect 3D-navigatiesysteem.

De Expert heeft een laadvermogen van maximaal 1400 kg en is leverbaar in 3 lengtes, waaronder een Compact-uitvoering met een lengte van slechts 4,61 m. De langste uitvoering is 5,31 m lang. Een aantal versies heeft een hoogte van minder dan 1,90 m hetgeen in lage parkeergarages handig is. Met 5 sterren in de Euro NCAP-tests, de hoogste score van zijn categorie, is de auto ook op veiligheidsgebied maatgevend.

De Expert wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de Commercial Vehicle Show 2016 in Birmingham.