Nieuws Actueel

Franse minister rekent op economische groei ondanks hoge inflatie

De economie van Frankrijk zal ondanks de sterk oplopende inflatie en de onzekerheden als gevolg van de oorlog in Oekraïne dit jaar groei laten zien. Dat is althans de verwachting van de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. Hij liet tijdens een interview met Franse media geen precieze prognose los.

ANP 6 juni 2022

ANP060622069 1

Le Maire komt met een nieuwe raming als de herziene begrotingswet wordt gepresenteerd na de parlementsverkiezingen later deze maand. "Het was 4 procent. Maar het mag duidelijk zijn dat met de oorlog in Oekraïne, de inflatie, er vraagtekens gezet kunnen worden bij die eerdere raming. Maar we zullen een positieve groei hebben in 2022", aldus de minister. Le Maire voegde eraan toe dat Frankrijk "beter bestand is tegen inflatie dan enig ander land in de eurozone".

De minister van Financiën zei vorige week dat de inflatie volgend jaar pas voorbij zijn hoogste punt zal zijn. Deze zou daarbij structureel hoog blijven. Rond de 2 procent in plaats van rond de 1 procent. Dat komt volgens hem door de "regionalisering van waardeketens" en de zeer hoge kosten van de overgang naar schonere energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws