Nieuws Actueel

FrieslandCampina keert 14,1 miljoen uit

De melkveehouders die in de afgelopen weken hebben deelgenomen aan een regeling om hun melkaanvoer niet te laten stijgen, krijgen van FrieslandCampina in samen 14,1 miljoen euro. Dit bericht het Friesch Dagblad vrijdag.

De Ondernemer 12 februari 2016

Campina Melkveehouders

FrieslandCampina heeft een tijdelijke regeling in het leven geroepen omdat het bedrijf de sterk stijgende hoeveelheid melk niet kon verwerken. De melkveehouders hebben nadat het melkquotum in april 2015 werd opgeheven flink meer geproduceerd. Volgens cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is er vorig jaar zelfs 7 procent meer melk geleverd.

Ongeveer 60 procent van de leden van de coöperatie heeft meegedaan aan de regeling van FrieslandCampina, waardoor er de melkaanvoer van de in totaal 35 miljoen kilo melk de afgelopen zes weken lager is. Op de wel geleverde melk ontvangen veehouders een toeslag van twee cent per kilo.

De capaciteit is nu zo ver uitgebreid dat alle melk weer verwerkt kan worden, maar deze capaciteit blijft naar verwachting tot in de zomer krap.