Nieuws Actueel

Fruitteler Van der Maas begint minicamping

Theo Giele | Foto: Mechteld Jansen 8 februari 2016

De Zwaaks Zeel perenboomgaard minicamping van der maas s gravenpolder zeeland beveland

Minicamping De Zwaakse Weel is het jongste Zeeuwse lid van de Vereniging van Kampeerboederijen, meldt de PZC.

Het sanitairgebouw staat symbool voor de filosofie van minicamping De Zwaakse Weel. Van binnen modern en van alle gemakken voorzien, van buiten verstopt in een soort vliedberg in het midden van het kampeerterrein.

PerenboomgaardLeen en Ellen van der Maas hebben hebben een perenboomgaard naast de Zwaakse Weel, een prachtig natuurgebied tussen 's-Gravenpolder, Kwadendamme en Langeweegje. Vorige zomer begonnen ze met de aanleg van de minicamping die vijftien standplaatsen telt.

Het zijn ruime plaatsen, voorzien van elektriciteit, maar verwacht geen vlak gazonnetje. "Dan moet je maar naar een grote camping gaan. We willen dat de camping ingepast is in de natuur. We richten ons ook mensen die komen voor die natuur, die 's avonds een uil willen zien overvliegen als ze naar de sterren kijken", zegt Leen.

Natuurlijke materialenDit wordt hun eerste echte seizoen. Leen legt nog de laatste hand aan de afwerking van de buitenkant van het sanitairgebouw.

Vanaf de ingang aan het Groenewegje is niet te zien dat onder de aarden heuvel een moderne voorziening met douches en toiletten schuilgaat. "Bedrijfseconomisch misschien niet de voordeligste oplossing", lacht hij. Maar het echtpaar wil dat de camping als het ware in de omgeving opgaat. Bij de inrichting zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt.

ProefdraaienDe camping is een serieus onderdeel van het agrarische bedrijf. Zo'n twintig procent van de verdiensten moet uit de recreatiepoot komen. Helemaal nieuw is het ontvangen van toeristen niet voor het echtpaar. Bij hun woning verhuren ze al een vakantieappartement.

Dit voorjaar komen de eerste gasten. Tijdens het proefdraaien, eind vorige zomer, merkten ze dat niet alleen toeristen van buiten de provincie interesse hebben. Juist uit Zuid-Beveland informeerden mensen naar een plaatsje. Ellen: "Mensen kennen de Zwaakse Weel en vinden het prachtig om hier te kunnen kamperen."