Nieuws Actueel

Geduld van Streefland met Het Kwartier is op

Laurens de Wit 29 januari 2016

Horecakeuken1065

Frank Streefland, eigenaar van restaurant De Nieuwe PolderKeuken en feestlocatie De Nieuwe PolderKamer in Stolwijk, wil dat de horeca-activiteiten in zalencentrum Het Kwartier direct worden stilgelegd. De ondernemer heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente Krimpenerwaard. Dat bericht het AD vrijdag.

Ondanks eerdere meldingen worden er volgens Streefland nog steeds illegaal diners, feesten en partijen gehouden in het gebouw aan de Jan Steenlaan. "Dit is niet toegestaan volgens het bestemmingsplan. De gemeente is verantwoordelijk voor het naleven van de regelgeving. We zijn inmiddels een jaar verder, maar de gemeente doet niks. Mijn geduld is op. Ik ondervind hier iedere maand veel schade door."

Niet zorgvuldig gehandeldDe rechter oordeelde vorig jaar dat de voormalige gemeente Vlist niet zorgvuldig heeft gehandeld. Het complex, toen bekend als partycentrum De Stolp, is voor een te lage verkoopprijs aan Stichting Stolwijk Ontmoet van de hand gedaan. Ook achtte de rechter het onrechtvaardig dat er een financiering is verstrekt tegen een te lage rente.

Dat heeft volgens de rechtbank doorgewerkt in lagere tarieven bij Het Kwartier. Concurrentievervalsing en dus omzetverlies voor Streefland. De ondernemer heeft fors geïnvesteerd om zijn bedrijf winstgevend te maken. Hij heeft nu recht op een schadevergoeding.

Pro Krimpenerwaard stelt de kwestie tijdens de raadsvergadering van dinsdag 2 januari aan de orde. Fractievoorzitter Ad Struijs spreekt van een ernstige situatie. "De nadruk moet liggen op dorpshuisactiviteiten, om oneerlijke concurrentie te voorkomen."