Nieuws Actueel

Gemengde gevoelens bij uitbaters strandtenten in Zeeland

Kou, wind, regen. Loungen op het terras van een strandpaviljoen zit er beperkt in, schrijft PZC. Er is minder volk, maar niet elke uitbater moppert.

Frank Balkenende (PZC) 12 augustus 2016

Regen Thinkstock

De Boekanier in Nieuwvliet is een vrij nieuw en glossy strandpaviljoen. Zo'n trendy strandtent waar het heerlijk zonnebaden is, terwijl het personeel je voorziet van roseetjes en fingerfood. Tenminste bij 20 graden plus en een zonnetje. Daar ontbreekt het in het hoogseizoen te vaak aan. "Het is niet zo dat er niemand komt, maar het is wel eens drukker geweest. We hebben beduidend minder gasten dan vorig jaar. Je bent afhankelijk van het weer. Dat is het nadeel van een strandpaviljoen", zegt Desi Skacokova. Het voorjaar was al niet zo denderend, juni koud en nat en nu een kwakkelzomer met af en toe een zomerse oprisping. Is het seizoen verloren? "Het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Het naseizoen kan nog veel goedmaken. September is meestal een mooie maand. Laten we daarop hopen." Minder volk

Bij Beachclub Zuiderduin in Westkapelle verzucht de barman dat het seizoen wat tegenvalt. "Er loopt minder volk op het strand. Met wind en regen heb je gewoon weinig gasten. Zodra de zon weer even doorkomt, zitten ze wel weer op het terras. Maar al met al is het geen best jaar."

Even verderop bij Zilt & Zo rept Richard Burgmeijer ook van een 'matig seizoen'. "Ik heb minder eters en ook minder terrasbezetting. Ik zie dat er gewoon minder toeristen zijn. Bij ons speelt dan ook nog mee dat we pas twee weken geleden zijn geopend. De loop moet er nog in komen."

Lees het hele verhaal in de PZC van vrijdag 12 augustus.